با همکاری انجمن علوم و صنایع غذایی ایران

نوع مقاله : مقاله کوتاه

نویسندگان

1 دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان

2 دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

ترکیبات حاصل از اکسیداسیون لیپیدها سلامت انسان را به‌خطر انداخته و منجر به بیماری‌های قلبی-عروقی و سرطان می‌شود. از این‌رو آنتی‌اکسیدان‌ها با هدف به تأخیر انداختن اکسیداسیون در روغن به آن افزوده می‌شود. سرطان‌زا بودن آنتی‌اکسیدان‌های سنتتیک، منجر به کاهش استفاده از آن‌ها و جایگزینی آن‌ها با آنتی‌اکسسیدان‌های طبیعی شده است. در این مطالعه اثر عصاره گیاه اناریجه (Pimppinella affinis Ledeb) بر پایدارسازی روغن کانولا در شرایط ذخیره بررسی شد. عصاره گیاه اناریجه توسط حلال متانول استخراج گردید. در مرحله بعد اثر عصاره متانولی در غلظت‌های ppm400 و ppm800 با آنتی‌اکسیدان سنتتیک تری‌بوتیل‌هیدرو‌کینون (TBHQ) در غلظت ppm100 بر پایدارسازی اکسیداتیو روغن کانولا در شرایط ذخیره‌سازی (دمای محیط) طی 60 روز مقایسه شد، و نتایج آزمون پایداری بر پایه آزمون‌هایی چون، عدد کونژوگه، عدد اسیدی و عدد پراکسید مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. براساس نتایج به‌دست آمده عصاره متانولی گیاه اناریجه منبع آنتی‌اکسیدانی خوبی برای پایدارسازی روغن کانولا بود، همچنین عصاره متانولی در غلظت ppm800 نسبت به عصاره متانولی در غلظت‌ ppm400 مؤثرتر بود.

کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله [English]

Antioxidant Effect of Pimppinella affinis Ledeb Plant Methanolic Extract on Stability of Canola Oil during Storage Condition

نویسندگان [English]

  • Esmaeil Atayesalehi 1
  • Seyedeh Tahereh Nasiri Takami 1
  • Reza Esmaeilzadeh kenari 2

1 Islamic Azad University, Quchan Branch

2 Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University

چکیده [English]

Compounds derived from lipid oxidation endangering human health and lead to cardiovascular disease and cancer. The addition of antioxidants is effective in retarding the oxidation of lipids and lipid containing foods. Due to the toxicological effects of synthetic antioxidants, Decrease their use and replacing them with natural antioxidants. This study investigates antioxidant effect of Pimpinella methanolic extract (PME) on inhibition of lipid oxidation in canola oil (CO) in comparison to the canola oil stabilized Tert-butyl hydroquinone (TBHQ). PME was added at 400 and 800 ppm to CO. Color Index (CI), Conjugated diene value (CDV), peroxide value (PV), Acid Value (AV), were determined during 60 days of storage. Different oxidation parameters revealed that methanolic extract of Pimppinella affinisLedeb at concentration of 800ppm was more effective than 400ppm. Results revealed Pimpinella to be a potent antioxidant for stabilization of canola oil. As expected with increasing of the storage time, the oxidative stability of canola oil decreased.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Pimppinella affinis Ledeb
  • Canola oil
  • Oxidative Stability
  • Storage condition
CAPTCHA Image