با همکاری انجمن علوم و صنایع غذایی ایران

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 گروه علوم وصنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، مؤسسه غیر انتفاعی آفاق ارومیه، ایران

2 گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.

3 دانشگاه ارومیه

چکیده

در این پژوهش از متدولوژی سطح پاسخ و طرح مرکب مرکزی صاف به‌منظور بررسی رنگبری و شفاف‌سازی عصاره خرمای واریته کلوته برای تولید قند مایع بهره گرفته شد. ابتدا مقدار بهینه‌ی بنتونیت 3-1 گرم بر لیتر و ژلاتین 08/0-02/0 گرم بر لیتر تعیین شد که مقدار مطلوب بنتونیت و ژلاتین به‌ترتیب 3 و 05/0 گرم بر لیتر به‌دست آمد. برای تعیین شرایط بهینه حداکثر فعالیت این دو ترکیب جهت شفاف‌سازی، با ثابت در نظر گرفتن بنتونیت و ژلاتین، بررسی با سه فاکتور دما (Cº 70-30)، pH (6-4) و زمان (120-40 دقیقه) به اجرا در آمد. پارامترها شامل رنگ، خاکستر و جذب بود. بنتونیت و ژلاتین در دما و pH پایین با گذشت زمان فعالیت زیادی داشته و ناخالصی‌ها را بیشتر کاهش می‌دهند. کمترین مقدار این پاسخ‌ها برای رنگ در 420 نانومتر، خاکستر و جذب در 660 نانومتر به‌ترتیب 4302 ایکومزا، 421/0 درصد و 059/0 به‌دست آمد. با مقایسه مقادیر در نقطه بهینه شربت شفاف‌سازی شده توسط بنتونیت و ژلاتین نسبت به شربت اولیه، مشخص شد که این تکنیک توانسته مقدار رنگ، خاکستر و جذب شربت را به‌ترتیب 68/25%، %8/7  و %46/89 کاهش دهد.

کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله [English]

Clarification of date varieties Kaluteh juice using bentonite and gelatin

نویسندگان [English]

  • Mehdi Jalali 1
  • Mohammad Hossein Hadad Khodaparast 2
  • Eisa Jahed 3

1 Department of food Science and Technology, Afagh Higher Education Institute, Urmia, Iran.

2 Department of Food Science and Technology, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran.

3 Urmia University

چکیده [English]

In this study , response surface methodology and face central composite design in order to investigate decolorization and clarification extraction of Kaluteh date was used for the production of liquid sugar. The optimum amount of bentonite ( 1-3 g/l ) and gelatin ( 0/02-0/08 g/l ) was determined that the desired amount of bentonite and gelatin , 3 and 0/05 ( g/l ) , respectively. To determined the optimum conditions for maximum activity of these two compounds for clarification with regard to fixed amount of bentonite and gelatin , three factors determine the temperature ( 30-70 °C) , pH ( 4-6 ) and time ( 40-120 min ) was implemented. Parameters consists of the colors , ash and absorbance. Bentonite and gelatin at low temperature and pH with over time , more active and reduce the mount of impurities. The least amount of this responses for the color at 420( nm) , ash and absorbance at 660 (nm),4302 Icumsa ,0/421 % and 0/059 ,respectively. By comparing amounts in the optimum point the clear syrup by bentonite and gelatin ,the initial syrup ,it was found that this technique able to reduce the mount syrup color ,ash and absorbance ,68/25 % , 8/7 % and 89/46 % ,respectively.

کلیدواژه‌ها [English]

  • bentonite
  • Date varieties Kaluteh
  • Decolorization and clarification
  • Gelatin
  • Response surface methodology
CAPTCHA Image