با همکاری انجمن علوم و صنایع غذایی ایران

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ایران

2 دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، ایران

3 استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، ایران

4 استاد، گروه شیمی پلیمر، دانشکده شیمی، دانشگاه تبریز، ایران

5 و استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ایران

چکیده

نانوفیبر سلولزی اصلاح‌شده با اسید چرب (MCNF) و آنتی‌اکسیدان ترت بوتیل هیدروکینون (TBHQ) به فیلم پلی‌لاکتیک اسید (PLA) اضافه شدند و تأثیر آن‌ها بر ریزساختار، ویژگی‌های حرارتی، مکانیکی و بازدارندگی فیلم PLA موردبررسی قرار گرفت. ریزساختار سطح شکست فیلم‌ها توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی نشر میدانی (FE-SEM) موردمطالعه قرار گرفت. نتایج آزمون پراش اشعه ایکس (XRD) نشان داد که بلورینگی فیلم‌‌های نانوکامپوزیت حاوی MCNF بیشتر از فیلم خالص PLA و فیلم‌های فعال حاوی TBHQ بود. نتایج گرماسنجی پویشی افتراقی نشان داد که با افزودن هر دو ترکیب، دمای انتقال شیشه‌ای و دمای ذوب فیلم ها تغییر می‌کند. افزودن 3% TBHQ باعث کاهش معنی‌دار (05/0˂p) در استحکام کششی فیلم PLA از 52/10 به MPa 03/6 شد درصورتی‌که، استحکام مکانیکی فیلم با افزودن MCNF بهبود یافت. نفوذپذیری نسبت به بخار آب و اکسیژن نیز با افزودن TBHQ و MCNF به‌ترتیب افزایش و کاهش یافت.

کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله [English]

Studying the Physicochemical Properties of Poly(lactic acid) Based Nanocomposite Antioxidant Active Film

نویسندگان [English]

  • Hadi Almasi 1
  • Babak Ghanbarzadeh 2
  • Jalal Dehghan nia 3
  • Ali Akbar Entezami 4
  • Asghar Khosrowshahi Asl 5

1 Assistant Professor of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, University of Urmia, Urmia, Iran,

2 Associated Professor of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, University of Tabriz, Tabriz, Iran

3 Assistant Professor of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, University of Tabriz, Tabriz, Iran

4 Professor of Polymer Chemistry, Faculty of Chemistry, University of Tabriz, Iran

5 Professor of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, University of Urmia, Urmia, Iran,

چکیده [English]

Fatty acid modified cellulose nanofibers (MCNFs) and TBHQ antioxidant were added to poly(lactic acid) (PLA) film. The combined effects of the MCNFs and TBHQ on the morphological, thermal, mechanical and barrier properties of PLA film were analyzed. The morphology of fracture surfaces evaluated by field emission scanning electron microscopy (FE-SEM). XRD results showed that the crystallinity of the PLA film with added MCNFs was substantially higher than that of pure PLA and antioxidant active PLA films. Glass transition and melting temperatures changed with the addition of these two components. The addition of 3wt% of TBHQ to PLA films leads to a significant reduction (p

کلیدواژه‌ها [English]

  • Poly(lactic acid)
  • Modified cellulose nanofibers
  • Tert-butylhydroquinone
  • Morphological properties
  • Physical properties
CAPTCHA Image