نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 دانشگاه ارومیه
2 دانشگاه اورمیه
چکیده
در این پژوهش تأثیر پیشتیمارهای قبل از فرآیند (آنزیمبری)، نوع روغن، دما و زمان فرآیند بر میزان دفع رطوبت، میزان جذب روغن، عدد پراکسید و عدد اسیدی برشهای کدو مسمایی (L .Cucurbita pepo) طی فرآیند سرخ کردن عمیق موردبررسی قرار گرفت. نمونهها قبل از فرآیند سرخشدن با دو روش آمادهسازی؛ آنزیمبری با آب داغ در دمای 97 درجه سانتیگراد بهمدت 5 دقیقه و دستگاه مایکروویو با توان 900 وات و بهمدت 2 دقیقه آماده شدند. فرآیند سرخشدن در دو دمای 130 و 170 درجه سانتیگراد ببهترتیب بهمدت 7 و 4 دقیقه با بهکار بردن دو نوع روغن شامل روغن آفتابگردان معمولی و روغن مخصوص سرخ کردن انجام گرفت. نتایج نشان داد که مقدار رطوبت، میزان جذب روغن، عدد پراکسید و عدد اسیدی بهطور قابلملاحظهای تحتتأثیر متغیرهای دما، آنزیمبری با آب داغ، روش آمادهسازی بهوسیله دستگاه مایکروویو و نوع روغن بود (05/0 p<). نتایج مطالعه حاضر نشان داد که بهکار بردن دمای بالا در فرآیند سرخ کردن برشهای کدو مسمایی بر کاهش میزان جذب روغن فرآوردههای نهایی تأثیر مثبتی دارد.
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
Effect of pretreatments of Blanching & Microwave on quality characteristics of Zucchini slices (Cucurbita pepo. L)
نویسندگان [English]
- Nina Daliri 1
- Fariba Zeynali 1
- Mohsen Esmaiili 2
1 Urmia University
2 Urmia University
چکیده [English]
In this research the effect of oil type, process time ,temperature and pre-treating methods on moisture content, oil uptake, acidity and peroxide values of Zucchini slices (Cucurbita pepo. L) during deep fat frying process were investigated. The samples were pretreated by blanching (97 ºC for 5 min) and microwave (900 W for 2min) methods before frying process. Frying experiments were carried out at two temperatures of 130 and 170 ºC for 7 and 4 minutes respectively by using two types of oil i.e. sunflower and special frying oils. The results showed that moisture content, oil uptake, acidity and peroxide values were significantly affected by temperatures, pretreatments and oil type (p
کلیدواژهها [English]
- Blanching
- Deep fat frying
- Microwave
- Zucchini slices
ارسال نظر در مورد این مقاله