با همکاری انجمن علوم و صنایع غذایی ایران

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

تغییرات ظاهری و درونی در میوه‌ها طی مدت زمان نگهداری تحت‌تأثیر عوامل مختلف به‎وجود می‌آید که می‌توان با اندازه‌گیری پارامترهای کیفی (فیزیکی و مکانیکی)، برخی از این موارد را مطالعه نمود. بدین منظور در این تحقیق اثر مدت زمان نگهداری بر برخی خواص فیزیکی و مکانیکی پرتقال رقم والنسیا بررسی شد. آزمایش‌ها به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام گردید. تجزیه تحلیل نتایج نشان داد اثر مدت زمان نگهداری بر تمامی پارامترهای فیزیکی پرتقال والنسیا معنی‌دار است. با افزایش زمان، چگالی حقیقی پرتقال افزایش یافته، درحالی‌که دیگر پارامترهای فیزیکی موردبحث کاهش یافتند. نسبت پوسته و محتوای رطوبتی میوه با افزایش اندازه پرتقال‌ها، افزایش و چگالی حقیقی میوه کاهش یافت. همچنین تأثیر مدت زمان نگهداری و اندازه میوه بر نیرو و تغییر شکل گسیختگی درسطح یک درصد معنی‌دار شد. میانگین نیروی گسیختگی برای 2 روز نگهداری در انبار 05/206 نیوتن، برای 32 روز نگهداری 64/139 نیوتن و برای 62 روز نگهداری 07/221 نیوتن به‌دست‌ آمد. افزایش اندازه میوه افزایش مقادیر نیرو و تغییرشکل گسیختگی را نشان داد.

کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله [English]

Effect of storage time on some quality parameters (physical and mechanical) Valencia orange

نویسندگان [English]

  • Aliakbar Dadvar
  • Mehdi Khojastehpour
  • Hassan Sadrnia

Ferdowsi University of Mashhad

چکیده [English]

External and internal changes in fruits during storage time are affected by the various factors that some of them can by studied by measuring the qualitative parameters (physical and mechanical). The effects of storage time on some physical and mechanical properties of Valencia orange were investigated. The experiment was performed as factorial based on completely randomized design. Analysis of experimental results showed a significant effect of storage time on all the physical parameters of Valencia orange. With increasing time, the true density of oranges increased while other physical parameters decreased. Rind ratio and moisture content increased and true density decreased with increasing the size of fruit. Also the effect of storage time and fruit size on the rupture force and deformation was significant at the level 0.01. The mean failure load for 2, 32 and 62 days storage were obtained 206.05, 139.64 and 221.07 N, respectively. Rupture force and deformation values were followed by increasing fruit size.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Orange
  • physical and mechanical properties
  • Storage period
  • static load
CAPTCHA Image