با همکاری انجمن علوم و صنایع غذایی ایران

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان

چکیده

این پروژه با هدف بررسی امکان استفاده از 4 هگزیل رزورسینول برای جلوگیری از ایجاد لکه سیاه در میگوی پرورشی انجام شد. برای اجرای این پروژه دو تیمار شامل میگوی غوطه‌ورشده در غلظت 15/0% 4 هگزیل رزورسینول به‌مدت 10 دقیقه و میگوی شاهد در نظر گرفته شد. به‌مدت 6 ماه در سردخانه 18- درجه سلسیوس نگهداری شدند. کیفیت نمونه‌ها با استفاده از آزمایشات باکتریایی، شیمیایی و حسی موردارزیابی قرار گرفت. این پروژه در 3 تکرار انجام شد. آلودگی به باکتری‌های سودوموناس، ویبریو پاراهمولیتیکوک، اشریشیا کلی و باکتری‌های تولیدکننده دی‌سولفید هیدروژن در نمونه‌های آزمایشی و شاهد مشاهده نشد. فاکتورهای پراکسید، تیوباربیتوریک اسید، اسید چرب آزاد، تری‌متیل آمین در میگوی آزمایشی در مقایسه با شاهد تفاوت معنی‌دار داشتند (05/0.(P براساس آنالیز واریانس دوطرفه در پارامترهای حسی شامل رنگ (ملانوزیز)، بو، چشم‌ها، گوشت، سرسینه و دم، پاها، پوسته‌ها و شاخک‌ها در میگوی آزمایشی در مقایسه با شاهد تفاوت معنی‌دار مشاهده شد (05/0 (P

کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله [English]

Study of effect of 4 hexylresorcinol antioxidant on blackspot of cultured Shrimp (Litopenaeus vannamei) in freezing

نویسندگان [English]

  • Mina Seifzadeh
  • Aliasghar Khanipour

چکیده [English]

This project was carried out in order to Study of possibity of uses from 4 hexyresorcinol for prevention of melanosis in cultured shrimp.Treatments including of samples processed with 0.15% concentration of 4 hexylresorcinol and control samples. The samples were kept at -18oC. Bacterial, chemical and sensory examinations were carried out for a period of six months. Statistically significant difference was observed in peroxide value, free faty acids, thiobarbotouric acid and trimethylamin in test samples compared with the control samples during storage period (P

کلیدواژه‌ها [English]

  • White shrimp
  • polyphenol oxidase
  • Antioxidant
  • 4 hexylresorcinol
CAPTCHA Image