نوع مقاله : مقاله پژوهشی لاتین
نویسندگان
1 دانشگاه آزاد شهر قدس
2 سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران
چکیده
هدف از این تحقیق، استفاده از پوشش خوراکی فعال بر پایه پروتئین آبپنیر حاوی روغن سبوس برنج و ترکیب ضدمیکروبی عصاره آویشن شیرازی، بهمنظور بهبود خواص فیزیکی و شیمیایی، میکروبی و استحکام ساختاری تخممرغ در برابر شکستگی و بهطورکلی افزایش کیفیت و ماندگاری تخممرغ میباشد. در این پژوهش، تأثیر پوششدهی با کنسانتره پروتئین آبپنیر بهتنهایی و در ترکیب با روغن سبوس برنج و ترکیب ضدمیکروبی عصاره آویشن شیرازی بر روی ویژگیهای کیفی و ماندگاری تخممرغ بررسی شد. نتایج نشان داد که میزان درصد کاهش وزن در همه گروههای پوششدادهشده بهطور معنیداری (05/0 P<) کمتر از گروه شاهد (فاقد پوشش) است. ماندگاری تخممرغ نیز با توجه بهمیزان اندیس Haugh و اندیس زرده حدود 4 هفته نسبت به نمونههای شاهد افزایش یافت. استحکام پوسته گروههای پوششدار بیشتر از گروه کنترل بود. حداقل غلظت ممانعتکنندگی عصاره آویشن شیرازی در محیطکشت 1 میکرولیتر بود. غلظت 1 میکرولیتر عصاره آویشن شیرازی باعث کاهش بار میکروبی کل سطح پوسته تخممرغ تا 87% گردیده و غلظت 2 میکرولیتر، بار میکروبی کل را به صفر کاهش داد. در ارزیابیهای حسی، از نظر گروه ارزیاب، تخممرغهای پوششدیده نسبت به گروه پوششندیده (شاهد) پذیرش نهایی بیشتری داشته و در میان تیمارها نیز تخممرغهای پوششدیده حاوی درصد پائین روغن سبوس برنج، پذیرش نهایی بیشتری از نظر مصرفکنندگان داشته است. بهطورکلی استفاده از روش پوششدهی بهعنوان یک روش کاربردی و مقرونبهصرفه، میتواند باعث حفظ پارامترهای کیفی در تخممرغ شده و علاوهبر حفظ بازارپسندی محصول، منجر به افزایش ماندگاری در شرایط عرضه آن گردد.
کلیدواژهها
ارسال نظر در مورد این مقاله