مقاله پژوهشی لاتین
بهینه‌سازی ویژگی‌های بافتی فرآورده‌های خمیری حاوی آرد کامل سویا با استفاده از روش سطح پاسخ

بهزاد ناصحی؛ سید محمد علی رضوی؛ سید علی مرتضوی؛ مصطفی مظاهری طهرانی

دوره 11، شماره 6 ، بهمن و اسفند 1394، صفحه 719-728

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v1394i6.28307

چکیده
  تأثیر افزودن آرد کامل سویا در دامنه 0 تا 27 درصد و آب از 31 تا 35 درصد در فرمول و همچنین شرایط مختلف اکستروژن بر روی ویژگی‌های بافتی اسپاگتی به‌منظور تولید فرآورده سلامتی‌بخش، موردبررسی قرار گرفت. فرآیند در اکسترودری با سرعت چرخش مارپیچ در دامنه 10 تا 40 دور بر دقیقه و آب سیرکولاسیون با دمای 35 تا 70 درجه سانتی‌گراد، انجام شد. نتایج نشان ...  بیشتر

مقاله پژوهشی لاتین
ارزیابی فعالیت آنتی‌اکسیدانی روغن‌های اساسی نعناع فلفلی (Menthapiperita) با روش‌های متفاوت استخراج

محسن گواهیان؛ رضا فرهوش؛ عسگر فرحناکی؛ کتایون جاویدنیا؛ فخری شهیدی

دوره 11، شماره 6 ، بهمن و اسفند 1394، صفحه 729-737

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v1394i6.37924

چکیده
  به‌دلیل طولانی بودن زمان استخراج روش‌های سنتی ازجمله تقطیر با آب (HD) و تقطیر با بخار آب (SD)، اخیراً روش‌های جدیدی مانند تقطیر با آب در حضور امواج مایکرو (MAHD) و تقطیر مقاومتی (OAHD) معرفی شده‌اند. در پژوهش حاضر، روغن‌های اسانسی نعناع فلفلی (Menthapiperita) به‌روش‌های OAHD و MAHD استخراج و فعالیت آنتی‌اکسیدانی آن‌ها با روغن‌های اسانسی حاصل از ...  بیشتر

مقاله پژوهشی لاتین
تأثیر پوشش خوراکی پروتئین آب‌پنیر حاوی عصاره آویشن شیرازی و روغن سبوس برنج بر کیفیت شیمیایی، فیزیکی و میکروبی تخم‌مرغ

ملاحت صفوی؛ مجید جوانمرد

دوره 11، شماره 6 ، بهمن و اسفند 1394، صفحه 738-746

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v1394i6.50003

چکیده
  هدف از این تحقیق، استفاده از پوشش خوراکی فعال بر پایه پروتئین آب‌پنیر حاوی روغن سبوس برنج و ترکیب ضدمیکروبی عصاره آویشن شیرازی، به‌منظور بهبود خواص فیزیکی و شیمیایی، میکروبی و استحکام ساختاری تخم‌مرغ در برابر شکستگی و به‌طورکلی افزایش کیفیت و ماندگاری تخم‌مرغ می‌باشد. در این پژوهش، تأثیر پوشش‌دهی با کنسانتره پروتئین آب‌پنیر ...  بیشتر

مقاله پژوهشی لاتین
تخمین محتوای رطوبتی خربزه درختی با استفاده از مدل‌سازی GMDH

علیرضا یوسفی؛ ناصر قاسمیان

دوره 11، شماره 6 ، بهمن و اسفند 1394، صفحه 747-757

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v1394i6.51651

چکیده
  در این تحقیق یک مدل هیبریدی شبکه عصبی-GMDH جهت تخمین محتوای رطوبتی قطعات خربزه درختی در حین خشک‌شدن با هوای داغ در یک خشک‌کن کابینتی تعیین شد. برای این منظور پارامترهای زمان خشک‌‌کردن، ضخامت قطعات و دمای خشک‌کردن به‌عنوان ورودی تعریف گردید و مقدار نسبت رطوبتی (MR) به‌عنوان خروجی تخمین زده شد. دقیقاً 50 درصد داده‌ها جهت آموزش و 50 درصد ...  بیشتر

مقاله پژوهشی لاتین
اثر روش‌های استخراج بر ترکیبات فنولی استخراج‌شده از پوست و پالپ انجیر

الهه مقصودلو؛ رضا اسماعیل زاده کناری؛ زینب رفتنی امیری

دوره 11، شماره 6 ، بهمن و اسفند 1394، صفحه 758-769

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v1394i6.51760

چکیده
  اخیرا استخراج آب زیربحرانی (SWE) به‌عنوان یک تکنولوژی سبز برای استخراج ترکیبات زیست‌فعال گیاهان شناخته شده است. در این مطالعه، استخراج آب زیربحرانی، استخراج به‌کمک اولتراسوند (UAE) و استخراج حلالی همزنی (SSE) جهت استخراج ترکیبات فنولی پوست و پالپ انجیر مقایسه شدند. فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره‌­ها با آزمون‌­های مهار رادیکال DPPH، ...  بیشتر

مقاله پژوهشی لاتین
استفاده از شبکه‌های عصبی مصنوعی برای پیش‌بینی هدایت حرارتی آب‌گلابی

زینب رفتنی امیری؛ هنگامه درزی اربابی

دوره 11، شماره 6 ، بهمن و اسفند 1394، صفحه 770-778

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v1394i6.50308

چکیده
  هدایت حرارتی، یکی از ویژگی‎های مهم آب‎میوه‎ها برای پیش‎بینی ضرایب انتقال جرم وحرارت و همچنین طراحی تجهیزات انتقال جرم و حرارت در صنعت آب‌میوه می‌باشد. شبکه عصبی مصنوعی برای پیش‌بینی هدایت حرارتی آب‌گلابی توسعه داده شد. دما و غلظت متغیرهای ورودی و هدایت حرارتی آب‌میوه متغیر خروجی بودند. مدل بهینه این شبکه شامل دو لایه پنهان ...  بیشتر