با همکاری انجمن علوم و صنایع غذایی ایران

نوع مقاله : مقاله پژوهشی لاتین

نویسندگان

1 دانشگاه صنعتی اصفهان

2 فردوسی مشهد

چکیده

در این تحقیق کاربرد آنالیز بافت تصویر به‌عنوان یک روش غیرمخرب برای اتوماسیون و پیشگویی برخی ویژگی­های مکانیکی چیپس هویج موردبررسی قرار گرفت. نمونه‌ها در شرایط‌‌های مختلف سرخ شدند و رطوبت، پارامترهای رنگی (L*، a*، b* و DE) و خواص مکانیکی (سختی و مدول ظاهری) تعیین شد. سختی و مدول ظاهری با افزایش دما و زمان سرخ کردن افزایش یافتند. چهار ویژگی بافت تصویر (کنتراست، همبستگی، انرژی و یکنواختی) با استفاده از ماتریس هم‌وقوعی سطح خاکستری محاسبه شد. نتایج نشان داد کنتراست و انرژی سطح خاکستری تصاویر همبستگی بهتری با سختی نمونه‌­های سرخ‌شده حاصل از آزمون فشاری سوراخ کردن داشتند. به‌ترتیب ضرایب همبستگی 97/0 و 98/0 بین چهار ویژگی‌های بافت تصویر و سختی در آزمون فشاری و سوراخ کردن به‌دست آمد. نتایج نشان داد که آنالیز بافت تصویر می‌­تواند به‌عنوان یک روش غیرمخرب برای تخمین ویژگی‌های بافتی هویج استفاده شود.

کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله [English]

The effect of some processing parameters on mechanical and image texture properties of fried carrot

نویسندگان [English]

  • Milad Fathi 1
  • Seyed Mohammad Ali Razavi 2

1 Isfahan University of Technology

2 Ferdowsi University of Mashhad

چکیده [English]

In this study, potential application of image texture analysis as a non-destructive method for automation and prediction of mechanical properties of carrot chips was investigated. Samples were fried at different processing conditions and moisture content, colour parameters (i.e. L*, a*, b* and E) and mechanical properties (i.e. hardness and apparent modulus) were determined. Hardness and apparent modulus increased by increasing frying temperature and time. Four image texture features namely contrast, correlation, energy and homogeneity were calculated using gray level co-occurrence matrix. The results showed contrast and energy of gray level images were well correlated with hardness of fried samples in compression and puncture tests. Correlation coefficients of 0.97 and 0.98 between four image texture features and hardness were obtained in compression and puncture tests, respectively. Results indicate that image texture analysis can be successfully applied as a non-destructive method for estimation of mechanical properties of carrot.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Carrot
  • Frying
  • image texture analysis
  • mechanical texture properties
CAPTCHA Image