مقاله پژوهشی لاتین
تأثیر برخی ویژگی‌های فرایند بر ویژگی‌های مکانیکی و بافت تصویر هویج سرخ‌شده

میلاد فتحی؛ سید محمد علی رضوی

دوره 12، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1395، صفحه 340-349

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v12i3.38117

چکیده
  در این تحقیق کاربرد آنالیز بافت تصویر به‌عنوان یک روش غیرمخرب برای اتوماسیون و پیشگویی برخی ویژگی­های مکانیکی چیپس هویج موردبررسی قرار گرفت. نمونه‌ها در شرایط‌‌های مختلف سرخ شدند و رطوبت، پارامترهای رنگی (L*، a*، b* و DE) و خواص مکانیکی (سختی و مدول ظاهری) تعیین شد. سختی و مدول ظاهری با افزایش دما و زمان سرخ کردن افزایش یافتند. چهار ...  بیشتر

مقاله پژوهشی لاتین
شفاف‌سازی آب‌نارنج با استفاده از اولترافیلتراسیون: بهینه‌سازی شار تراوه و مقاومت گرفتگی با روش سطح پاسخ

محمدمهدی سیدآبادی؛ مهدی کاشانی نژاد؛ علیرضا صادقی ماهونک؛ یحیی مقصودلو؛ فخرالدین صالحی

دوره 12، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1395، صفحه 350-361

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v12i3.45562

چکیده
  کدورت آب‌‌نارنج بعد از آبگیری بر روی کیفیت، ماندگاری و تغلیظ آبمیوه مؤثر است. بنابراین شفاف‌سازی آبمیوه یک فرآیند مهم در صنعت فرآوری میوه است. هدف از این پژوهش بررسی پارامترهای عملیاتی غشاء شامل فشار (220-120 کیلوپاسکال) و دما (35-25 درجه سانتی‌گراد) بر شار تراوه و مقاومت هیدرولیک در حین شفاف‌سازی غشایی آب‌نارنج بود. روش سطح پاسخ برای ...  بیشتر

مقاله پژوهشی لاتین
مدل‌سازی فرایند خشک شدن لایه نازک ژل آلوئه‌ورا

مهدی مرادی؛ مهرداد نیاکوثری؛ ارمغان اعتمادی

دوره 12، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1395، صفحه 362-370

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v12i3.55168

چکیده
  در تحقیق حاضر مدل‌سازی فرایند خشک شدن قطعات ژل آلوئه‌ورا با ابعاد 1/0±5/0×4×7 سانتی‌متر ارائه می‌شود. قطعات پوست‌گیری‌شده ژل آلوئه‌ورا با محتوای رطوبت اولیه %5750 (برمبنای خشک) به‌مدت 5 ساعت در معرض محلول آب‌نمک %10 تحت دمای ثابت °c40 و با نسبت وزنی ثابت محلول به ژل 1:5 قرار داده شدند. نمونه‌های اسمزی و غیراسمزی آلوئه‌ورا با هوای ...  بیشتر

مقاله پژوهشی لاتین
تأثیر روش‌های مختلف تولید بر میزان راندمان و ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و حسی پنیر موزارلا

حسین جوینده؛ مجید نوش کام؛ امیربهادر داوری

دوره 12، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1395، صفحه 371-381

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v12i3.57525

چکیده
  تأثیر روش‌های مختلف تولید پنیر موزارلا، یعنی روش اسیدی کردن مستقیم (DA)، استفاده از کشت آغازگر (SC) و تلفیقی از این دو روش (CM) بر میزان راندمان پنیرسازی و ویژگی‌­های فیزیکوشیمیایی، بافت، رنگ و حسی محصول بررسی گردید. آنالیز شیمیایی نمونه‌های پنیر نشان داد که پنیر SC دارای مقادیر چربی، رطوبت، خاکستر، اسیدیته قابل تیتر، راندمان واقعی ...  بیشتر

مقاله کوتاه لاتین
ویژگی ضدمیکروبی اولئورزین لیکوپن روی برخی پاتوژن‌های غذایی

آزاده رنجبر ندامانی؛ الهام رنجبر ندامانی

دوره 12، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1395، صفحه 382-387

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v12i3.50061

چکیده
  هدف از انجام این تحقیق، مطالعه فعالیت ضدمیکروبی اولئورزین لیکوپن پوست گوجه‌فرنگی در برابر Pseudomonas aeruginosa، Escherichia coli، Staphylococcus ureuse، Salmonella typhi ، L. monocytogenes ، Bacillus cereus، Bacillus licheniformis بود. الئورزین از پوست گوجه‌فرنگی استخراج شد. مقدار لیکوپن با اسپکتروفتومتر اندازه‌گیری شد. اولئورزین حاوی g100/mg 2321 لیکوپن، به‌روش رقیق‌سازی میکرو، از غلظت ...  بیشتر

مقاله کوتاه لاتین
بررسی فراوانی ژن‌های eaeA ،stx1 و stx2 در اشریشیا کلی‌های جداسازی‌شده از پنیرهای محلی شهر مراغه به‌روش Multiplex PCR

محمود اخوان مهدوی

دوره 12، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1395، صفحه 388-393

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v12i3.52905

چکیده
  عوامل بیماری‌زا قادرند که از راه مصرف محصولات لبنی سنتی آلوده مثل پنیر به انسان منتقل شده و درنتیجه بیماری ایجاد کنند.  اشریشیاکلی تولیدکننده شیگاتوکسین، اسهال آبکی ملایم تا مشکلات جدی‌تر مثل التهاب کولون خونریزی‌دهنده و سندرم اورمی همولیتیک تا حتی مرگ را باعث می‌شود. مطالعه حاضر برای بررسی فراوانی ژن‌های eaeA ،stx1 و stx2 در اشریشیا ...  بیشتر