نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی-مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
2 دانشگاه فردوسی
چکیده
در تحقیق حاضر تأثیر انواع روشهای بستهبندی و دمای نگهداری برخصوصیات کمی و کیفی برگهء خربزه موردمطالعه قرار گرفت. از ارقام تاشکندی و خاتونی میوه خربزه، محلول اسمزی صفر و 10 درصد ساکارز و خشککن کابینتی برای تهیه برگه استفاده شد. برگههای تولیدی با دو روش تحت اتمسفر تغییریافته (با فیلم دولایه PE-PA با ضخامت 85 میکرون، دو ترکیب گازی: 70 درصد دی اکسیدکربن، 30 درصد نیترژن (اتمسفر1) و 60 درصد دی اکسیدکربن، 40 درصد نیترژن (اتمسفر2)) و بدون تغییر در اتمسفر (با دو فیلم پلیاتیلن و پلیاستایرن) بستهبندی و در 2 دمای °c 25 و °c 4 نگهداری شدند. پس از 6 ماه، ماکزیمم نیروی وارده بر بافت در نمونه تیمار شاهد نگهداریشده در °c 25 و درنمونه تیمار اسمزی 10 درصد نگهداریشده در °c 4، بهترتیب حداکثر و حداقل بودند. برگهء پیشتیمارشده با محلول اسمزی 10 درصد و بستهبندیشده در اتمسفر 1 دارای حداقل میزان فعالیت آب بود. برگه نگهداریشده در دمای °c 4 دارای میزان روشنی (L*) و زردی (b*) بیشتر بود. برگه تولیدشده از رقم خاتونی دارای میزان قرمزی (a*) بیشتر بود. برگه پیشتیمارشده با محلول 10 درصد و بستهبندیشده با اتمسفر 2 دارای حداقل میزان قرمزی (a*) بود. برگه پیشتیمارشده با محلول 10 درصد اسمزی، بستهبندیشده در اتمسفر 2 و نگهداریشده در °c 4 دارای حداقل میزان اکسیژن و حداکثر میزان دی اکسید کربن در بسته بود.
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
Effect of cultivar,osmos,packaging and storage temperature on quantitative and qualitative characteristics of dried melon
نویسندگان [English]
- Shohreh Nikkhah 1
- Nasser Sedaghat 2
1
2
چکیده [English]
This research was carried out in order to investigate on the effects of packaging type and storage temperature on qualitative and quantitative characteristics of dried melon. “Thashkandi” and ‘ Khatoni” melon varieties؛ osmotic solutions of 0% and 10% sucrose and cabinet dryer were applied for dried melon production. Dried fruits were packed with modified atmosphere (PE-PA film, 85 micron thickness, two gas mixtures: (70% CO2%, 30% N2(1) and 60% CO2%, 40% N2(2)) and without modified atmosphere (polyethylene and polystyrene films). After 6 months results showed that control dried in 10% osmotic solution preserved in 25°c and 4°c treatment had the most and the least firmness respectively. Melon pretreated by 10% osmotic solution, packed in atmosphere 1 had the least water activity. Dried melon preserved in 4°c had higher L*(brightness) and b*(yellowness) indices. Khatooni cultivar produced dried melon with higher a*(redness). Dried melon pretreated by 10% osmotic solution and packed in atmosphere 2 had less a*(redness). Furthermore dried melon pretreated by 10% osmotic solution and packed in atmosphere 2 and preserved in 4°c had minimum O2% and maximum CO2% in package.
کلیدواژهها [English]
- Drying
- honeydow melon
- modified atmosphere
- osmos
ارسال نظر در مورد این مقاله