نوع مقاله : مقاله پژوهشی لاتین
نویسندگان
1 گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قوچان، قوچان، ایران.
2 بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران.
چکیده
در این پژوهش، عصارة الکلی اسیدی حاصل از زرشک که حاوی مقدار نسبتاً بالایی آنتوسیانین بود (45/1±26/376 برحسب سیانیدین-3-گلیکوزید بر وزن خشک) با استفاده از دیوارههای مالتودکسترین، پلوینیلپیرولیدون و مخلوط مالتو دکسترین و آلژیناتکلسیم و با روش خشککردن انجمادی ریزپوشانی شدند. خصوصیات ریزکپسولهای حاصل نظیر راندمان ریزپوشانی، رطوبت، دانسیته توده، مولفههای رنگی، اندازه قطرذرات، مقدارترکیبات آنتوسیانینی، مقدار ترکیبات فنلی، مقدار ترکیبات گیرنده رادیکال آزاد، مقدار ترکیبات احیاءکننده آهن III و دمای انتقال شیشهای موردارزیابی قرار گرفتند. از میکروسکوپ الکترونی نیز برای بررسی ریزساختار ریزکپسولها استفاده شد. همچنین میزان رهایش ترکیبات آنتوسیانینی طی 42 روز نگهداری در دمای 4 و 2۵ درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 7۵درصد موردپایش قرار گرفت. نتایج نشان داد که ریزکپسولهای تهیهشده با مادة دیوارة پلیوینیلپیرولیدون 8 درصد، دارای خصوصیات کمی و کیفی بهتری نسبت به سایر ریزکپسولها بودند (05/0p<). میزان آنتوسیانین کل ریزکپسولها طی مدت نگهداری کاهش یافت، اما ریزکپسولهای حاوی مادة دیوارة پلیوینیلپیرولیدون 8 درصد، کمترین میزان کاهش ترکیبات آنتوسیانینی را داشتند. بهطورکلی نتایج نشان داد ریزپوشانی ترکیبات آنتوسیانینی زرشک با استفاده از خشککن انجمادی، روشی مناسب و قابلتوصیه برای حفظ و پایداری این ترکیبات میباشد.
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
Microencapsulation of anthocyanin pigments obtained from seedless barberry (berberis vulgaris L.) fruit using freeze drying
نویسندگان [English]
- Hassan Mirhojati 1
- Parvin Sharayei 2
- Reihaneh Ahmadzadeh Ghavidel 1
1 Department of Food Science and Technology, Quchan Branch, Islamic Azad University, Quchan, Iran.
2 Agricultural Engineering Research Department, Khorasan Razavi Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, AREEO Mashhad, Iran.
چکیده [English]
The acidified ethanol extracts of dried barberry which have a relatively high anthocyanin content (376.28± 1.45 mg c3g/Kg dmp) were freeze dried using maltodextrin (MDX), polyvinyl-pyrrolidone (PVP) and mixture of MDX and calcium alginate (MDX-CaAlg) as a carrier and coating agents. The qualitative attributes of the powders were characterized by their productively encapsulation efficiency, moisture content, bulk density, colour values (L*, a*, b*, C and H° ), particle size, total phenolic compounds (TPC), free radical scavenging activity of DPPH (RSA), ferric reducing-antioxidant power (FRAP) and minimized 50% of radical- scavenging activity (IC50). Scanning electron microscope was used for monitoring the structures of the powders. To determine the stability and half- life period of microencapsulated pigments, samples were stored under different storage temperatures (4◦C and 25◦C) at relative humidity 75%. Results showed that the encapsulated powder containing PVP 8% as wall material represented the best powder quality (p
کلیدواژهها [English]
- Anthocyanins
- Antioxidant activity
- Barberry
- Carrier agents
- Encapsulation
- Freeze drier
- Stability
ارسال نظر در مورد این مقاله