نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان.
2 گروه گیاه پزشکی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان.
3 گروه شیمی، دانشگاه گلستان.
چکیده
پوشش خوراکی حاوی عصاره آویشن شیرازی (Zataria multiflora) بهعنوان عامل جلوگیریکننده از فساد میکروبی و افزایش ماندگاری قارچ خوراکی دکمهای (Agaricus bisporus) مورد مطالعه قرار گرفت. با استفاده از دستگاه GC Mass ترکیبهای موجود در آویشن شیرازی شناسایی و مقدار تیمول بهعنوان ترکیب ضدمیکروبی با استفاده از دستگاه HPLC اندازهگیری شد. همچنین شناسایی بار میکروبی در سطح کلاهک قارچ و اثر عصاره آویشن و تیمول با غلظتهای 70و 105 میلیگرم بر لیتر در محیط کشت غذایی بر روی باکتری و کپک بررسی گردید. بدین منظور کلاهک رسیده قارچ دکمهای با کربوکسی متیلسلولز 1 درصد بههمراه عصاره آویشن شیرازی با سه غلظت 5/82، 125و 5/187 میلیگرم در لیتر پوشش داده و در دمای 8 درجه سلسیوس بهمدت دو هفته نگهداری شدند و بار میکروبی در روز اول، هفتم و چهاردهم مورد بررسی گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد، باکتری Psudomonas sp. و کپک Aspergillus sp. در مراحل مختلف نگهداری در سطح کلاهک نمونه شاهد رشد میکنند. همچنین درسطح محیط غذایی و کلاهک پوشش داده شده با افزایش غلظت آویشن و تیمول از تراکم باکتری و کپک کاسته شد. بهطوریکه در غلظت 5/187 میلیگرم بر لیتر عصاره آویشن و 105 میلیگرم بر لیتر تیمول برای جلوگیری از رشد کپک و غلظت 125 میلیگرم بر لیتر عصاره آویشن و 70 میلیگرم بر لیتر تیمول برای جلوگیری از رشد باکتری مناسب میباشد.
کلیدواژهها
ارسال نظر در مورد این مقاله