نوع مقاله : مقاله پژوهشی لاتین
نویسندگان
گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری.
چکیده
استخراج به کمک فراصوت به دلیل مزایای بسیار آن در استخراج ترکیبات زیستفعال از نمونههای گیاهی، مورد توجه زیادی قرار گرفته است. کارایی اولتراسوند تحت تاثیر عوامل مختلفی نظیر دمای استخراج، زمان استخراج، شدت امواج و نوع سیستم فراصوت متفاوت است. بنابراین، این مطالعه با هدف بررسی شرایط فرآیند دو نوع سیستم فراصوت(حمام و پروب) برای تعیین بالاترین راندمان استخراج ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی برگ پونه کوهی و بهترین شرایط استخراج انجام شد. اثر ترکیبهای متفاوت متغیرهای اولتراسوند شامل حمام (دما، 60-40 درجه سانتیگراد ؛ زمان، 60-30 دقیقه) و پروب (دما، 60-40 درجه سانتیگراد ؛ زمان، 25-5 دقیقه؛ دامنه اولتراسوند، 40-20 درصد) با استفاده از حلال اتانول- آب (50:50) موردررسی قرار گرفت. سپس فعالیت آنتیاکسیدانی عصارهها توسط مهار رادیکال DPPH و قدرت احیاکنندگی ارزیابی شد. بهترین شرایط برای استخراج ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی با استفاده از سیستم پروب فراصوت در دمای°C50 به مدت 15 دقیقه و دامنه 40% بهدست آمد. حداکثر فنول و فلانوئید بهترتیب معادل9/25 ±32/473 میکروگرم گالیک اسید در میلیگرم عصاره خشک و 24/1 ±46 میکروگرم کوئرستین در میلیگرم عصاره خشک بود. نتایج نشان داد روش فراصوت اثر قابل توجهی بر استخراج ترکیبات زیستفعال از برگهای پونه کوهی دارد، همچنین سیستم پروب کارایی بالاترینسبت به سیستم حمام داشت.
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
Effects of the bath and probe ultrasound treatment on the antioxidant activity of phenolic extract from oregano (OriganumvulgareL.) leaves
نویسندگان [English]
- Elahe Maghsoudlou
- Reza Esmaeilzadeh kenari
Department of Food Sciences and Technology, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University (SANRU)
چکیده [English]
Ultrasound assisted extraction (UAE) has attracted growing interest, due to its great advantages for the extraction of bioactive compounds from plant species. Ultrasound efficiency is affected by various factors such as extraction temperature, extraction time, intensity of ultrasound waves, and type of ultrasound system. Therefore, this study aimed to investigate the process conditions of two ultrasonic systems (bath and probe) to determine the highest extraction efficiency of phenolic and flavonoid compounds in oregano leaves and the best ultrasound extraction conditions. The effects of different combinations of the ultrasonic variables include bath (40-60 °C; 30-60 minutes) and probe (40-60°C; 5-25 minutes and ultrasound amplitude: 20- 40%) were studied using ethanol-water (50:50v/v) solvent. The antioxidant activities of the extracts were then evaluated by the 2, 2′-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH) radical scavenging and reducing power tests.The best conditions for extraction of phenolic compounds and flavonoids were obtained using ultrasonic probe system at 50 ° C for 15 minutes and amplitude of 40%. The maximum total phenol and flavonoid were 473.22 ± 25.9 μg of gallic acid equivalent and 46± 1.24 μg of quercetin equivalent per mg of dry extract, respectively. The results showed that the UAE method had a considerable effect on the extraction of bioactive compounds from oregano leaves, and also the probe system had a higher efficiency than the bath system.
کلیدواژهها [English]
- Ultrasound bath
- Ultrasound probe
- Oregano leaf
- Phenolic compounds
- Antioxidant activity
ارسال نظر در مورد این مقاله