نوع مقاله : مقاله پژوهشی فارسی
نویسندگان
1 گروه علوم و صنایع غذایی، موسسع غیرانتفاعی مهرآیین بندر انزلی، گیلان، رضوانشهر.
2 گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار
3 شیمی آلی، دانشگاه گیلان
چکیده
قارچهای خوراکی از فسادپذیرترین محصولات هستند و بلافاصله بعد از برداشت شروع به از دست دادن کیفیت میکنند که ماندگاری کوتاه این محصولات منجر به ایجاد مشکلاتی در هنگام پخش و بازاریابی این محصول بهصورت تازه میشود. پوششهای خوراکی وسیلهای مناسب برای طولانی کردن عمر مفید مواد غذایی و افزایش کیفیت آنها بدون ایجاد آلودگی محیط زیست هستند. در این تحقیق بررسی امکان افزایش ماندگاری قارچ دکمهای با استفاده از آنزیمبری و بعد پوششدهی با کربوکسیمتیل سلولز و متابیسولفیت سدیم موردمطالعه قرار گرفت. متغیرهای مستقل شامل غلظت کربوکسیمتیل سلولز و متابیسولفیت سدیم (صفر تا 2 درصد) و مدت زمان نگهداری تا 16 روز در دمای 4 درجه سانتیگراد بودند. آزمایشات بر اساس 3 فاکتور سه سطحی حاوی 6 نقطه مرکزی بعد از صفر و 4 و 8 و 16 روز نگهداری در دمای 4 درجه سانتیگراد طراحی شد. آزمایشهای انجامشده روی قارچ دکمهای شامل اندازهگیری pH، درصد افت وزن، مواد جامد محلول، بافت، رنگ، میزان قهوهای شدن، شمارش کلی میکروارگانیسمها و شمارش کپک و مخمر بود. نتایج در این پژوهش نشان داد که نمونه پوششدادهشده با غلظت 2 درصد کربوکسیمتیل سلولز بههمراه غلظت 2 درصد متابیسولفیت سدیم باعث افزایش pH و میزان مواد جامد محلول گردید. کمترین مقدار شمارش کلی میکروارگانیسمها و شمارش کپک و مخمر بعد از 16 روز نگهداری در دمای 4 درجه سانتیگراد در نمونه پوششدادهشده با غلظت 2 درصد کربوکسیمتیل سلولز بههمراه غلظت 2 درصد متابیسولفیت سدیم مشاهده شد. همچنین کمترین تغییرات رنگ، افت وزن و کاهش در سفتی بافت در این نمونه مشاهده گردید. براساس نتایج این پژوهش، پوششهای کربوکسیمتیل سلولز و متابیسولفیت سدیم را میتوان بهعنوان یک ماده پوششدهنده مناسب برای حفظ خصوصیات ارگانولپتیکی، شیمیایی، میکروبی و ماندگاری قارچ دکمهای مورداستفاده قرار داد.
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
Effect of edible coating containing carboxymethyl cellulose and sodium metabisulfite on the shelf life of the button mushroom
نویسندگان [English]
- Mahyar Rad 1
- Hamed Ghafori 2
- Zohreh Gholami 3
1 Department of Food Science and Technology, Mehraein Non-Profit Institute, Bandar Anzali.
2 Department of Food Science and Technology, Islamic Azad University, Sabzevar Branch.
3 Department of Organic Chemistry, University of Guilan.
چکیده [English]
Introduction: Edible mushrooms are among the most perishable products that begin to lose quality immediately after harvest, and the short shelf-life of these products will cause problems when it comes to the marketing and distribution of these products in a fresh form. Edible coatings are a good tool for prolonging the useful life of foods and increasing their quality without contaminating the environment.
Materials and Methods: In this study, the possibility of increasing the shelf-life of a button mushroom using blanching followed by coating with carboxymethyl cellulose and sodium metabisulfite was studied. Independent variables included concentrations of carboxymethyl cellulose and sodium metabisulfite (0-2%) and storage time up to 16 days at 4 ° C. This experiment was designed on the basis of three-level factors consisting of 6 central points after 0, 4, 8 and 16 days of storage at 4°C. Factors determined on a button mushrooms included pH measurements, weight loss percentage, soluble solids, texture, color, browning level, total microorganisms count as well as mold and yeast count.
Results & Discussion: The results of this study indicated that the sample coated with 2% carboxymethyl cellulose and 2% sodium metabisulfite resulted in an increase in pH level as well as soluble solids. In addition, the slightest color change, weight loss and reduction in tissue stiffness were observed in this sample. The sample coated with 2% carboxymethyl cellulose with 2% sodium metabisulfite had also the lowest total microorganisms count and the count of mold and yeast stored at 4 ° C after 16 days. Based on the results of this study, carboxymethyl cellulose and sodium metabisulfite coatings can be used as an appropriate coating agents for the preservation of organoleptic, chemical, microbial properties and shelf-life of button mushrooms.
کلیدواژهها [English]
- button mushroom
- Carboxymethyl Cellulose
- Edible Coating
- shelf-life
- sodium metabisulfite
ارسال نظر در مورد این مقاله