نوع مقاله : مقاله پژوهشی فارسی
نویسندگان
1 گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی بهار، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
2 گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی بهار، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران.
چکیده
در این مطالعه، یک پنیر محلی از شیر گاو براساس دستورالعمل محلی تهیه گردید. جمعیت میکروبی پنیر و توانایی عملکردی آن برای رسیدگی توسط توالییابی کامل متاژنوم بررسی گردید. پنیر سنتی بهوسیله کشت آغازگر مزوفیلیک تولید شد. پنیر در دمای °C 10 بهمدت 3 ماه دوره رسیدگی خود را طی کرد. نمونهها از سطح پنیر جمعآوری گردید. بعد از خالصسازی کلنیها، جدایههای گرم مثبت و کاتالاز منفی از لحاظ فنوتیپی در سطح جنس توسط تستهای فیزیولوژی شامل قابلیت تولید گاز، رشد در pHهای مختلف (6/9 و 4/4)، تحمل نمک (5/6 و 18 درصد) و دماهای مختلف (10 و 45 درجه سانتیگراد) شناسایی شدند. نتایج شناسایی فنوتیپی نشان داد که اکثر سویههای باکتریهای اسید لاکتیک متعلق به Streptococcus, Lactococcus و Lactobacillus بودند. همچنین نتایج آنالیز متاژنومیکس نشان داد که جنسهای متعددی شاملStreptococcus, Lactococcus, Lactobacillus, Acinetobacter, Enterococcus Glutamicibacter, و Weissella در پنیر وجود دارند. Streptococcus thermophilus, Lactococcus lactis و Lactobacillus helveticus بهعنوان گونههای غالب شناسایی شدند. باکتریهای بیماریزا نظیر Enterobacter, Listeria و Staphylococcus نیز بهمقدار جزئی یافت شدند و بنابراین تقریباً نگرانی برای مصرفکنندگان و سلامت انسان وجود ندارد. میکروبیوم این پنیر، توانایی عملکردی برای سنتز رنج وسیعی از ترکیبات بو و مرتبط با توسعه طعم در این محصول را نشان داد که با متابولیسم و بیوسنتز متان، اسیدهای آمینه شاخهدار (ایزولوسین، والین، لوسین)، اسیدهای آمینه آروماتیک (تیروزین، تریپتوفان و فنیلآلانین)، سایر اسیدهای آمینه (ال-لیزین، بتا-آلانین)، اسیدهای چرب (آراشیدونات، پالمیتات، استئارات) و مونوساکاریدها در ارتباط بود. آنزیمهای مرتبط با بیوسنتز و متابولیسم اسیدهای آمینه درطی رسیدگی این پنیر یافت شدند. این آنزیمها شامل 4-hydroxy-tetrahydrodipicolinate reductase, 2-isopropylmalate synthase, 3-dehydroquinate dehydratase, 3-hydroxyisobutyryl-CoA hydrolase, 5-carboxymethyl-2-hydroxymuconate delta-isomerase, 3-hydroxyacyl-CoA dehydrogenase. بودند. براساس نتایج KAAS (سرور حاشیهنویسی اتوماتیک KEGG)، پروتئینهای درگیر در مسیرهای متابولیکی جامعه میکروبی روی سطح پنیر سنتی شامل موارد زیر بودند: Cytochrome P450 Photosynthesis Proteins, Peptidases & Inhibitors, Glycosyltransferases, Lipopolysaccharide Biosynthesis Proteins, Peptidoglycan Biosynthesis and Degradation Proteins, Lipid Biosynthesis Proteins, Protein Kinases, Polyketide Biosynthesis Proteins
Prenyltransferases, Protein Phosphatases & Associated Proteins, and Amino Acid Related Enzymes.. پنیر تحتمطالعه بهعنوان یک غذای عملگر، فواید سلامتی برای مصرفکنندگان بهواسطه حضور باکتریهای پروبیوتیک و ژنهای مرتبط با بیوسنتز ترکیبات با ارزش شامل آنتیبیوتیکها، داروها و آنتیاکسیدانها را نشان داد.
کلیدواژهها
موضوعات
ارسال نظر در مورد این مقاله