دوره 18 (1401)
دوره 17 (1400)
دوره 16 (1399)
دوره 15 (1398)
دوره 14 (1397)
دوره 13 (1396)
دوره 12 (1395)
دوره 11 (1394)
دوره 10 (1393)
دوره 9 (1392)
دوره 8 (1391)
دوره 7 (1390)
دوره 6 (1389)
دوره 5 (1388)
دوره 4 (1387)
دوره 3 (1386)
دوره 2 (1385)
دوره 1 (1384)
1. اثر پودر پنیر و امواج فراصوت بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و حسی کیک روغنی بدون گلوتن
دوره 17، شماره 4 ، مهر و آبان 1400، صفحه 423-435
چکیده
در این تحقیق از پودر پنیر در چهار سطح صفر، 3، 6 و 9 درصد و امواج فراصوت با شدت صفر، 30 و 70 درصد جهت بهبود کیفیت کیک روغنی بر پایه مخلوطی از آردهای بدون گلوتن برنج (70 درصد)، کینوآ جوانهزده (15 درصد) و سیبزمینی ... بیشتر2. بهینهیابی برهمکنش پروتئین آب پنیر-صمغ دانه شاهی به روش سطح پاسخ و بررسی خواص کفزایی نمونه بهینه
دوره 17، شماره 4 ، مهر و آبان 1400، صفحه 437-449
چکیده
در این پژوهش، ابتدا شرایط تشکیل کمپلکس کواسروات صمغ دانه شاهی- کنسانتره پروتئین آب پنیر مورد مطالعه قرار گرفت. pH و نسبت پروتئین به پلیساکارید بهینه بهترتیب 2/4 و 5 بهدست آمد. بدین منظور pH و نسبت کنسانتره ... بیشتر3. تولید دونات فاقد شکر با جایگزینی توسط شیرینکنندههای رژیمی استویا، اریتریتول و مالتودکسترین
دوره 17، شماره 4 ، مهر و آبان 1400، صفحه 451-472
چکیده
دونات بهواسطه ویژگیهای ارگانولپتیک مناسب از پرمصرفترین محصولات غذایی در سراسر جهان محسوب میشود. امروزه با گسترش دیابت و تغییر سبک زندگی، مصرفکنندگان توجه زیادی به استفاده از مواد غذایی فاقد ... بیشتر4. جدایش ناخالصیها از دانههای خاکشیر به روش الکترواستاتیکی در بستر سیال (تریبوایروالکترواستاتیک)
دوره 17، شماره 4 ، مهر و آبان 1400، صفحه 473-483
چکیده
هدف از این مطالعه، بررسی عملکرد دستگاه تریبوایروالکترواستاتیک برای خالصسازی خاکشیر از ناخالصیهای موجود در محصول جمعآوری شده از مزرعه است .دستگاه شامل دو بخش میباشد، محصولات در مرحله اول در واحد ... بیشتر5. مقایسه ویژگیهای تکنولوژیکی جدایه های حاصل از ماست سنتی خراسان با آغازگر تجاری در تولید ماست
دوره 17، شماره 4 ، مهر و آبان 1400، صفحه 485-500
چکیده
یکی از مهم ترین موارد در تولید ماست انتخاب آغازگر مناسب میباشد. جدایههای بومی هرکشوری جزء ذخایر ژنتیکی آن کشور محسوب میشوند که نقش عمدهای در تولید و ایجاد خواص ارگانولپتیکی محصولات تخمیری ایفا ... بیشتر6. تاثیر پوشش ژل آلوئهورا و کنسانتره پروتئین آب پنیر بر خصوصیات فیزیکو شیمیایی فیله مرغ سرخ شده
دوره 17، شماره 4 ، مهر و آبان 1400، صفحه 501-515
چکیده
با رشد آگاهی مصرفکنندگان تقاضا برای محصولات غذایی با بافت، طعم و مزه یکسان اما با کالری و محتوای چربی پایینتر افزایش یافته است. از این جهت استفاده از روشهای برای کاهش جذب روغن ضمن حفظ ویژگیهای مطلوب ... بیشتر7. بررسی تاثیر هیدروکلویید کنجاک بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و بافتی سوریمی تولید شده از دو ماهی سارم (Scomberoides commersonnianus) و حسون (Saurida tumbil)
دوره 17، شماره 4 ، مهر و آبان 1400، صفحه 517-532
چکیده
در این پژوهش از اندازههای کوچک دو ماهی سارم و حسون که کمتر مورد استقبال مصرف کنندگان قرار میگیرد جهت تولید سوریمی استفاده شد و تاثیر هیدروکلوئید کنجاک بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی محصول تولید شده ... بیشتر8. بررسی خواص ضدمیکروبی و قابلیت زندهمانی Lactobacillus plantarum LZ95 در شرایط اسیدی و صفراوی
دوره 17، شماره 4 ، مهر و آبان 1400، صفحه 533-541
چکیده
پروبیوتیکها، مکملهای غذایی و میکروارگانیسمهای زندهای هستند که در صورت مصرف، اثرات مفیدی بر سلامتی میزبان ایجاد میکنند. از جمله اثرات سلامتبخش آنها میتوان به متعادل کردن میکروفلور ... بیشتر9. بررسی ویژگیهای فیزیکی دانه ماشک گل خوشهای (Vicia Villosa) و بررسی اثر چربیگیری و تغییرات pH بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و عملکردی آرد حاصل از آن
دوره 17، شماره 4 ، مهر و آبان 1400، صفحه 543-557
چکیده
نظر به اهمیت روز افزون نیاز به منابع پروتئینی جدید و کمبود منابع پروتئینی حیوانی، استفاده از منابع گیاهی مورد توجه است. هدف از این مطالعه معرفی پتانسیلهای دانه ماشک گل خوشهای بهعنوان یک منبع بومی ... بیشتر10. تاثیر غنیسازی با پودر پروتئین ماهی کپور نقرهای (Hypophthalmichthys molitrix) بر پروفایل اسید آمینه، ترکیبات شیمیایی و خصوصیات حسی بیسکویت
دوره 17، شماره 4 ، مهر و آبان 1400، صفحه 559-568
چکیده
هدف این پژوهش بررسی کیفیت تغذیهای و خصوصیات حسی بیسکوئیت غنی شده با پودر پرتئین ماهی کپور نقرهای (H. molitrix) میباشد. تیمارهای تحقیق شامل: بیسکوئیت تولید شده از 100 درصد آرد گندم (100:0 نسبت آرد گندم به پودر ... بیشتر11. ارزیابی تاثیر استفاده توأم از تخمیر کنترل شده جو دوسر و پودر عناب بر بافت و فعالیت آنتیاکسیدانی نان گندم حجیم تولیدی
دوره 17، شماره 4 ، مهر و آبان 1400، صفحه 569-581
چکیده
در سالهای اخیر، اهمیت غنیسازی نان گندم با بسترههای تخمیری و منابع گیاهی، بیشتر مشخص گردیده است. در این پژوهش، تأثیر استفاده توأم از جو دوسر تخمیر شده و پودر عناب بر بافت و فعالیت آنتیاکسیدانی نان ... بیشتر12. بررسی ویژگیهای کیفی، بافتی و حسی پنیر سفید ایرانی کمچرب حاوی مخلوط صمغ دانه ریحان با زانتان و گوار
دوره 17، شماره 4 ، مهر و آبان 1400، صفحه 583-593
چکیده
به علت روند رو به رشد تقاضا برای ترکیبات طبیعی و با سازگاری زیستی، کاربرد هیدروکلوئیدها در صنایع غذایی درحال افزایش است. ویژگیهای فیزیکوشیمیایی هیدروکلوئیدها به شدت به وزن مولکولی و ساختار شیمیایی ... بیشتر13. بررسی فرآیند خشک شدن موسیلاژ دانه مرو (Salvia macrosiphon L.) با اشعه فروسرخ
دوره 17، شماره 4 ، مهر و آبان 1400، صفحه 595-604
چکیده
دانههای مرو دارای مقادیر قابلتوجهی صمغ با خواص عملکردی مناسب هستند که بعد از استخراج از دانهها (موسیلاژ) و خشک کردن، میتوانند در فرمولاسیون محصولات مختلف استفاده شوند. در این مطالعه جهت خشککردن ... بیشتر14. بهینهسازی خصوصیات آنتیاکسیدانی عصاره پوسته دانه نارنج استخراج شده به کمک مایکروویو
دوره 17، شماره 4 ، مهر و آبان 1400، صفحه 605-619
چکیده
هدف از این مطالعه، بهینهسازی استخراج عصاره پوسته دانه نارنج به کمک مایکروویو در سطوح مختلف توان مایکروویو (100، 200 و 300 وات)، زمان استخراج (5، 10 و 15 دقیقه)، مقدار نمونه (5، 10 و 15 گرم) و حجم حلال (100، 150 و 200 میلیلیتر) ... بیشتر15. تأثیر آرد بلوط و پودر کدو حلوایی بر برخی ویژگیهای تغذیهای، بیاتی و حسی کیک شکلاتی بدون گلوتن
دوره 17، شماره 4 ، مهر و آبان 1400، صفحه 621-630
چکیده
ﺑﯿﻤﺎری ﺳﻠﯿﺎک ﻣﻨﺘﺴﺐ ﺑﻪ درﯾﺎﻓﺖ ﭘﺮوﺗﺌﯿﻦ ﮔﻠﻮﺗﻦ از ﻏﻼت اﺻﻠﯽ ﺑﻪوﯾﮋه ﮔﻨﺪم، ﯾﮑﯽ از راﯾﺞﺗﺮﯾﻦ ﺣﺴﺎﺳﯿﺖﻫﺎی ﻏﺬاﯾﯽ ﻣﺤﺴﻮب ﻣﯽﮔﺮدد .ﺗﻨﻬﺎ ﻣﻌﺎﻟﺠﻪ ﻣﺆﺛﺮ اﯾﻦ ﺑﯿﻤﺎران، رژﯾﻢ ... بیشتر16. تجزیه و تحلیل متاژنومیکس جمعیت میکروبی در یک پنیر محلی ایرانی
دوره 17، شماره 4 ، مهر و آبان 1400، صفحه 631-645
چکیده
در این مطالعه، یک پنیر محلی از شیر گاو براساس دستورالعمل محلی تهیه گردید. جمعیت میکروبی پنیر و توانایی عملکردی آن برای رسیدگی توسط توالییابی کامل متاژنوم بررسی گردید. پنیر سنتی بهوسیله کشت آغازگر ... بیشتر17. ارزیابی ویژگیهای پروبیوتیکی و ضدقارچی باکتری اسید لاکتیک غالب جدا شده از خمیرترش کینوا
دوره 17، شماره 4 ، مهر و آبان 1400، صفحه 647-657
چکیده
< p dir="RTL">مطالعه ویژگیهای پروبیوتیکی و ضدقارچی باکتریهای اسید لاکتیک جدا شده از بسترههای تخمیری که فلور میکروبی آنها کمتر مورد مطالعه قرار گرفته است جهت دستیابی به کشتهای میکروبی پروبیوتیک ... بیشتر18. بررسی اثر آنتیاکسیدانی عصاره گیاه چویل (Ferulago angulata) بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و حسی چیپس سیبزمینی و روغن حاصل از آن طی زمان ماندگاری
دوره 17، شماره 4 ، مهر و آبان 1400، صفحه 659-672