نوع مقاله : مقاله پژوهشی لاتین

نویسندگان

1 دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران

2 دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران.

3 مکانیک مهندسی بیوسیستم، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران

چکیده

به‌منظور حفظ بیشترین میزان توانمندی آنتی‌اکسیدانی و ترکیبات مؤثر در این توانمندی ازجمله فنل کل برگ کنگرفرنگی در یک خشک‌کن بستر سیال، اثرات دما، سرعت هوا و همچنین استفاده از پیش‌تیمارهای بلانچینگ و مایکروویو و مقایسه آن با حالت خشک‌شدن بدون پیش‌تیمار، در سه دمای 40، 50 و 60 درجه سانتی‌گراد و سه سطح سرعت هوا 3، 5 و 7 متر بر ثانیه موردبررسی قرار گرفت. نتایج این تحقیق نشان داد که تغییرات دما و سرعت هوای محفظه خشک‌کن و روش‌های مختلف پیش‌تیمار تأثیر معنی‌داری بر میزان فعالیت آنتی‌اکسیدانی و فنل کل موجود در این گیاه داشت. براساس نتایج به‌دست آمده می‌توان نتیجه‌گیری کرد که با افزایش دما و سرعت هوا و استفاده از پیش‌تیمار بلانچینگ و مایکروویو مقدار درصد مهار رادیکال و میزان فنل کل افزایش می‌یابد. بیشترین درصد مهار رادیکال در دمای 60 درجه سانتی‌گراد و سرعت هوای 7 متر بر ثانیه در حالت خشک‌کردن و با استفاده از پیش‌تیمار مایکروویو مقدار (08/72%) به‌دست آمد. همچنین بیشترین میزان فنل کل مقدار 55/3 میلی‌گرم بر گرم ماده خشک در دمای 60 درجه سانتی‌گراد و سرعت هوای 7 متر بر ثانیه در حالت خشک‌کردن استفاده از پیش‌تیمار مایکروویو به‌دست آمد.

کلیدواژه‌ها

موضوعات

Aslnezhadi, S., Peighambardoust, S., Olad, G. A. 2015. Effect of osmotic preatreatment on quality characteristics of edible button mushroom during air drying. Food Research, 25(4): 613-621.
Ayoubi, A., Sedaghat, N., Kashaninejad, M. 2015. Study the effect of different pretreatments on thin layer drying of grape and the color of obtained raisin. Journal of Research and Innovation in Food Science and Technology, 4(1), 1-18.
Azarpazhooh, E., Ramaswamy, H. S. 2011. Optimization of Microwave-Osmotic Pretreatment of Apples with Subsequent Air-Drying for Preparing High-Quality Dried Product. International Journal of Microwave Science and Technology, 2011, 1–12.
Brand-Williams, W., Cuvelier, M. E., Berset, C. 1995. Use of a free radical method to evaluate antioxidant activity. LWT - Food Science and Technology, 28(1), 25–30.
Dermarderosian, M., A.Beutler, J. 2001. Review of Natural Products (Facts & Comparisons). 45: 42-43
Gebhardt, R. 1998. Inhibition of cholesterol biosynthesis in primary cultured rat hepatocytes by artichoke (Cynara scolymus L.) extracts. The Journal of Pharmacology and Experimental Therapeutics, 286(3), 1122–1128.
Ghasemnezhad, A., Bagherifard, A., Asghari, A. 2013. Study on the effect of drying temperature on some phytochemical characteristics of artichoke (Cynara Scolymus L.) leaves. 3(3): 10-21.
Gholami, M., Rashidi, M. 2009. Influence of temperature, air velocity and pretreatments on drying of black currant grape. Food Science and Technology, 6(2), 1–22.
Graifenberg, A., Giustiniani, L., Temperini, O., Di Paola, M. L. 1995. Allocation of Na, Cl, K and Ca within plant tissues in globe artichoke (Cynara scolimus L.) under saline-sodic conditions. Scientia horticulturae63(1-2), 1-10.
Heras-Ramírez, M. E., Quintero-Ramos, A., Camacho-Dávila, A. A., Barnard, J., Talamás-Abbud, R., Torres-Muñoz, J. V., Salas-Muñoz, E. 2012. Effect of Blanching and Drying Temperature on Polyphenolic Compound Stability and Antioxidant Capacity of Apple Pomace. Food and Bioprocess Technology, 5(6), 2201–2210.
Katsube, T., Tsurunaga, Y., Sugiyama, M., Furuno, T., Yamasaki, Y. 2009. Effect of air-drying temperature on antioxidant capacity and stability of polyphenolic compounds in mulberry (Morus alba L.) leaves. Food Chemistry, 113(4), 964–969.
Madrau, M. A., Piscopo, A., Sanguinetti, A. M., Del Caro, A., Poiana, M., Romeo, F. V., Piga, A. 2009. Effect of drying temperature on polyphenolic content and antioxidant activity of apricots. European Food Research and Technology, 228(3), 441–448.
Melilli, M. G., Tringali, S., Riggi, E., Raccuia, S. A. 2006. Screening of genetic variability for some phenolic constituents of globe artichoke head. In VI International Symposium on Artichoke, Cardoon and Their Wild Relatives 730, 85-91.
Motevali, A. Zabihnia, F. 2018.  Effect of the Different Pre-Treatments Thermal, Pulse, Chemical and Mechanical on the External Mass Transfer Coefficient Changes, Moisture Diffusion Coefficient and Activation Energy. Journal of Research and Innovation in Food Science and Technology, 6(3): 277-290.
Motevali, A., Minaei, S., Khoshtagaza, M. H. 2011. Evaluation of energy consumption in different drying methods. Energy Conversion and Management, 52(2), 1192–1199.
Parker, J. C. (1999). Developing a herb and spice industry in Callide Valley, Queensland. Rural Industries Research & Development Corp..
Ragazzi, E., Veronese, G. 1973. Quantitative analysis of phenolic compounds after thin-layer chromatographic separation. Journal of Chromatography A, 77(2), 369–375.
Rushing, J. W., Dufault, R. J., Hassell, R. L. 2002. Drying temperature and developmental stage at harvest influence the parthenolide content of feverfew leaves and stems. In XXVI International Horticultural Congress: The Future for Medicinal and Aromatic Plants 629, 167-173.
Shabby, A. S., El-Gengaihi, S., & Khattab, M. 1995. Oil of Melissa officinalis L., as Affected by Storage and Herb Drying. Journal of Essential Oil Research, 7(6), 667–669.
Shamaee, S., & Djome, Z. E. 2010. The effect of pre-treatments in combination with hot air, vacuum and hot-a microwave drying methods the progress of the drying process, and textural, and colour and rehydration rate on button mushroom (Agaricus bisporus). Iranian Food Science & Technology Research Journal, 6(3), 193–201.
Soysal, Y., & Öztekin, S. 2001. PH—Postharvest Technology. Journal of Agricultural Engineering Research, 79(1), 73–79.
Topuz, A., Gur, M., & Gul, M. Z. 2004. An experimental and numerical study of fluidized bed drying of hazelnuts. Applied Thermal Engineering, 24(10), 1535–1547.
Wang, J., Xiong, Y.-S., & Yu, Y. 2004. Microwave drying characteristics of potato and the effect of different microwave powers on the dried quality of potato. European Food Research and Technology, 219(5), 500–506.
Wang, L., Qin, P., & Hu, Y. 2010. Study on the microwave-assisted extraction of polyphenols from tea. Frontiers of Chemical Engineering in China, 4(3), 307–313.
Wang, R., Zhou, W., & Jiang, X. 2008. Reaction Kinetics of Degradation and Epimerization of Epigallocatechin Gallate (EGCG) in Aqueous System over a Wide Temperature Range. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 56(8), 2694–2701.
Zubair, M., Nybom, H., Lindholm, C.,  Rumpunen, K. 2011. Major polyphenols in aerial organs of greater plantain (Plantago major L.), and effects of drying temperature on polyphenol contents in the leaves. Scientia Horticulturae, 128(4), 523–529.
CAPTCHA Image