نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 دانشجوی دکترا ، گروه مهندسی بیوسیستم، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2 دانشیار گروه مهندسی بیوسیستم، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
3 دانشیار پژوهش، بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان، سازمان تحقیقات، آموزش
4 دانشیار گروه آموزشی رادیولوژی دهان، فک و صورت، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، ایران؛ عضو مرکز تحقیقات ایمپلنتهای
چکیده
سیب از جمله میوههایی است که برای مدت زمان نسبتاً طولانی در شرایط انبارداری نگهداری میشود. تغییرات فیزیولوژیکی ایجاد شده در محصول، موجب تغییر در خصوصیات کیفی میوه میگردد. از اینرو ارزیابیهای کیفی و انتخاب شرایط مناسب برای نگهداری، ضروری به نظر میرسد. در تحقیق حاضر، سیب رقم گلدن دلیشز در دو دمای انبار صفر و 4 درجه سلسیوس طی بازههای زمانی صفر، 45، 90 و 135روز انبار گردید و در پایان هر بازه، خصوصیات کیفی سیب شامل عدد سیتی، pH، سفتی، رطوبت، چگالی و مواد جامد محلول سیب اندازهگیری شد. بر اساس نتایج، مقدار متوسط عدد سیتی، pH، سفتی، رطوبت، چگالی و مواد جامد محلول سیب در دو دمای صفر و 4 درجه سلسیوس به ترتیب 02/115- و 86/166-، 85/3 و86/3، 76/37 و 36/33 نیوتن، 82 و60/80 درصد، 76/0 و72/0 گرم بر سانتیمتر مکعب و 30/15 و 79/15 درصد بریکس به دست آمد. نتایج نشان داد که عدد سیتی با میزان pH و مواد جامد محلول، همبستگی خطی منفی و با خواص سفتی سیب، رطوبت و چگالی میوه همبستگی خطی مثبت دارد. بر این اساس در دو دمای انبارداری صفر و 4 درجه سلسیوس، ضرایب تبیین (R2) به دست آمده از مدل رگرسیون خطی، برای ارتباط عدد سیتی با میزان pH 75/0و 55/0، سفتی سیب 32/0 و 57/0، رطوبت 78/0 و 85/0، چگالی میوه 82/0 و 84/0 و مواد جامد محلول 85/0 و 62/0 به دست آمد. این نتایج نشان میدهد که با تقریب مناسبی میتوان از آزمون غیر مخرب تصویربرداری اشعه ایکس در تعیین برخی خواص کیفی محصول سیب استفاده کرد.
کلیدواژهها
موضوعات
ارسال نظر در مورد این مقاله