بررسی غیرمخرب فاکتورهای کیفی آبمیوه مرکبات در خلال انبارمانی با کمک پردازش تصویر

سامان آبدانان مهدی زاده؛ مهران نوری؛ مریم سلطانی کاظمی؛ سمیه امرایی

دوره 13، شماره 2 ، خرداد و تیر 1396، ، صفحه 262-272

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v1395i0.47288

چکیده
  هدف از پژوهش حاضر تعیین بهترین ویژگی سطحی بافت (انتروپی، انرژی، همگنی، تباین، همبستگی و برتری) به‌منظور پیشگویی فاکتورهای کیفی آب مرکبات (pH، اسیدیته، مواد جامد محلول و اسکوربیک اسید) می‏باشد. بدین منظور آب مرکبات (نارنج، پرتقال، لیموترش و نارنگی) بلافاصله پس از فرآیند پاستوریزاسیون در دمای یخچال (4 درجه سانتی‌گراد) برای مدت 60 روز ...  بیشتر

برآورد محاسباتی واحدهای رنگی L*a*b* از RGB با کمک پردازش تصاویر دیجیتالی

سامان آبدانان مهدی زاده؛ سمیه امرایی

دوره 13، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1396، ، صفحه 53-64

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v1395i0.45345

چکیده
  رنگ اولین ویژگی کیفیت مواد غذایی است که توسط مصرف کنندگان مورد بررسی قرار می گیرد. اندازه گیری رنگ مواد غذایی به‌عنوان یک شاخص غیرمستقیم در اندازه گیری دیگر ویژگی های کیفیتی مانند عطر و طعم و محتویات رنگدانه به دلیل سرعت و سادگی در اندازه گیری، و همچنین ارتباط با سایر خواص فیزیکی محصولات غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. در میان فضاهای ...  بیشتر