سید حسن جلیلی؛ رضا فرهوش؛ آرش کوچکی؛ عباسعلی مطلبی
چکیده
اثرات غلظتهای 1 تا 5 میلیگرم بر میلیلیتر هیدرولیز آلکالازی پوست کپور نقرهای بر برخی خصوصیات کیفی و پایداری اکسایشی روغن ماهی کیلکای ریزپوشانی شده با مالتودکسترین و نشاسته اصلاحشده شیمیایی (Hi-Cap® 100) در دو pH 8/6 و 4/3 طی 28 روز نگهداری در دمای 45 درجه سلسیوس در تاریکی، مقایسه گردیده است. روغن ماهی با استفاده از کروماتوگرافی ستونی ...
بیشتر
اثرات غلظتهای 1 تا 5 میلیگرم بر میلیلیتر هیدرولیز آلکالازی پوست کپور نقرهای بر برخی خصوصیات کیفی و پایداری اکسایشی روغن ماهی کیلکای ریزپوشانی شده با مالتودکسترین و نشاسته اصلاحشده شیمیایی (Hi-Cap® 100) در دو pH 8/6 و 4/3 طی 28 روز نگهداری در دمای 45 درجه سلسیوس در تاریکی، مقایسه گردیده است. روغن ماهی با استفاده از کروماتوگرافی ستونی چند لایه (آلومینا- سیلیکاژل) پالایش و ترکیب اسیدهای چرب آن تعیین گردید. در تصاویر میکروسکوپ نوری بهمپیوستن قطرات و ایجاد خوشه در میکروامولسیونها مشاهده نشد. اثرات pH بر میانگین اندازه قطرات و کارآیی ریزپوشانی قابل ملاحظه نبود (p>0.05) ولی بر میزان روغن آزاد و پایداری امولسیون در غلظتهای بیشتر و مساوی 2 میلیگرم بر میلیلیتر معنیدار بود (p<0.05). پپتیدهای موجود در هیدرولیز بهطور مؤثری سرعت اکسایش روغن کیلکا در سامانه مدل را کند نمودند. روند توسعه اکسیداسیون اولیه، وابسته به غلظت محلول هیدرولیزی و برای تیمار شاهد و تیمارهای 1 تا 4 میلیگرم بر میلیلیتر بهصورت غیرخطی بود. این روند برای تیمار 5 میلیگرم بر میلیلیتر بهصورت خطی، با شیب ملایم، و در pHهای مختلف بهطور مشابه، تا روز 28 ادامه داشت. یافتههای تحقیق زمینه استفاده از هیدرولیز پوست کپور نقرهای بهعنوان آنتیاکسیدان طبیعی برای تولید میکروامولسیونهای ریزپوشانی شده پایدار روغن ماهی، جهت غنیسازی انواع غذاها با دامنه گسترده pH را فراهم مینماید.