مهندسی مواد غذایی
بررسی فرآیند خشک شدن موسیلاژ دانه مرو (Salvia macrosiphon L.) با اشعه فروسرخ

غزاله امینی؛ فخرالدین صالحی؛ مجید رسولی

دوره 17، شماره 4 ، مهر و آبان 1400، ، صفحه 595-604

https://doi.org/10.22067/ifstrj.2021.37997

چکیده
  دانه‌های مرو دارای مقادیر قابل‌توجهی صمغ با خواص عملکردی مناسب هستند که بعد از استخراج از دانه‌ها (موسیلاژ) و خشک کردن، می‌توانند در فرمولاسیون محصولات مختلف استفاده شوند. در این مطالعه جهت خشک‌کردن موسیلاژ دانه مرو، از روش پرتودهی فروسرخ استفاده گردید. اثر توان لامپ فروسرخ (150، 250 و 375 وات)، فاصله نمونه از لامپ (4، 8 و 12 سانتی‌متر) ...  بیشتر

خشک شدن همرفتی سیر (Allium sativum L.): رویکرد شبکه‌های عصبی مصنوعی برای مدل‌سازی فرآیند خشک کردن

مجید رسولی

دوره 14، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1397، ، صفحه 52-62

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v14i3.66235

چکیده
  در این مطالعه، شبکه عصبی مصنوعی برای مدل‌سازی و پیش‌بینی میزان رطوبت سیر در طی خشک کردن سیر استفاده شد. برای این منظور شبکه عصبی مصنوعی پرسپترون چندلایه تحت‌عنوان پس انتشار پیشرو به‌کار گرفته شد. پارامترهای مهم از جمله دمای هوای خشک کردن (50، 60 و 70 درجه سانتی‌گراد)، ضخامت ورقه‌­ها (2، 3 و 4 میلی‌متر) و زمان خشک کردن به‌عنوان ورودی ...  بیشتر