فناوری مواد غذایی
بررسی تأثیر پوشش نانوامولسیون اسانس زرین گیاه در محلول کیتوزان بر ویژگی‌های کیفی گندم جوانه‌زده با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM)

نسیم نجفی؛ هاجر عباسی

دوره 17، شماره 5 ، آذر و دی 1400، ، صفحه 785-802

https://doi.org/10.22067/ifstrj.2021.39183

چکیده
  بذرهای جوانه‌زده به‌دلیل فعالیت آبی بالا و حساسیت فراوان به‌عوامل قارچی عمر انباری بسیار کوتاهی دارد. لذا، استفاده از روش‌های ایمن برای کنترل فساد و حفظ کیفیت جوانه‌های خوراکی در زمان نگهداری، امری ضروری است. کاربرد موفقیت‌آمیز کیتوزان و اسانس‌ها و عصاره‌های گیاهی در فرمولاسیون پوشش‌های خوراکی از یک طرف و اثبات افزایش خاصیت ...  بیشتر

مدل‌سازی سفتی بافت و سینتیک خشک شدن میوه "به" در خشک‌کن همرفتی مادون قرمز توسط شبکه عصبی مصنوعی

امیر گیتی بان کلجاهی؛ نارملا آصفی

دوره 15، شماره 4 ، مهر و آبان 1398، ، صفحه 465-475

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v15i4.76323

چکیده
  "به "یکی از میوه‌های سرشار از مواد معدنی و ویتامین بوده و یکی از راه­های نگهداری این محصول خشک کردن می­باشد. امروزه شبکه­های عصبی مصنوعی در مد‌ل‌سازی پارامترهای خشک کردن در حال رشد و توسعه است. پژوهش حاضر با هدف مدل‌سازی سفتی بافت و زمان خشک شدن میوه به توسط شبکه عصبی انجام گردید. آزمایش­های خشک کردن توسط خشک کن همرفتی مادون ...  بیشتر

بررسی ضریب نفوذ مؤثر قندهای احیاءکننده و سینتیک تغییرات بافت خلال سیب‌زمینی طی آنزیم‌بری در آب داغ

حامد بیکی؛ ناصر همدمی؛ جلال پورتقی

دوره 13، شماره 5 ، آذر و دی 1396، ، صفحه 691-703

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v1395i0.55744

چکیده
  ضریب نفوذ مؤثر قندهای احیاءکننده با و بدون در نظر گرفتن اثر تولید آن‌ها و همچنین سینتیک تغییرات بافت طی آنزیم‌بری خلال سیب‌زمینی در آب داغ در محدوده دمایی 50 تا Cº90 مورد مطالعه قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SAS و در قالب طرح‌های فاکتوریل و کاملا تصادفی انجام شد. مقایسه میانگین داده‌ها به روش حداقل تفاوت ...  بیشتر