پروین شرایعی؛ حسین چاجی
چکیده
پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر خشککردن لایه نازک بر ویژگیهای کمی و کیفی گلبرگ زعفران و همچنین تعیین شرایط بهینة خشک کردن صورت پذیرفت. طراحی آزمایش تجربی خشک کردن گلبرگ زعفران با استفاده از نرمافزار سطح پاسخ و طرح مرکب مرکزی محوری انجام گردید. گلبرگها در دماها (40، 50 و60 درجه سلسیوس) و سرعتهای هوای متفاوت (7/0، 4/1 و 1/2 متر بر ثانیه) ...
بیشتر
پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر خشککردن لایه نازک بر ویژگیهای کمی و کیفی گلبرگ زعفران و همچنین تعیین شرایط بهینة خشک کردن صورت پذیرفت. طراحی آزمایش تجربی خشک کردن گلبرگ زعفران با استفاده از نرمافزار سطح پاسخ و طرح مرکب مرکزی محوری انجام گردید. گلبرگها در دماها (40، 50 و60 درجه سلسیوس) و سرعتهای هوای متفاوت (7/0، 4/1 و 1/2 متر بر ثانیه) در خشککن لایة نازک خشک شدند و ویژگیهای کمی و کیفی (میزان ترکیبات فنلی کل، میزان ترکیبات آنتوسیانینی کل، قدرت گیرندگی رادیکال آزاد DPPH، غلظت لازم برای غیرفعال کردن50 درصد از رادیکالهای آزاد DPPH، قدرت احیاءکنندگی آهن سه ظرفیتی و مولفههای رنگی L (میزان روشنایی)، a (میزان قرمزی- سبزی) و b (میزان آبی- زردی)) آنها مورد ارزیابی قرار گرفت. پس از تجزیه و تحلیل آماری، دما و سرعت هوای بهینة خشک کردن گلبرگ زعفران با حفظ ویژگیهای کمی به ترتیب50 درجة سلسیوس و 4/1 متر بر ثانیه تعیین شد. در شرایط بهینه خشک کردن، میزان ترکیبات فنلی کل، میزان ترکیبات آنتوسیانینی کل، قدرت گیرندگی رادیکال آزاد، قدرت احیاءکنندگی آهن سه ظرفیتی و میزان مولفه رنگی a (قرمزی- سبزی) بهترتیب 39/46میلیگرم بر گرم، 58/1205 میلیگرم بر لیتر عصاره، 97/52 درصد و 52/1276 میکرومول آهن П بر لیتر و 13/11 بهدست آمد که از نظر آماری اختلاف معنیداری با نمونة شاهد داشت. خشک کردن گلبرگ در نقطه بهینه نتایج بهدست آمده را تایید نمود.
عادله محمدی؛ سعیده عربشاهی دلویی؛ کیریاکی زینویادو؛ چاریس گالاناکیس
چکیده
ترکیبات فنولی کل و خصوصیات آنتیاکسیدانی عصاره متانولی، اتانولی، استونی و آبی اولئوگم رزین کندر توسط روشهای مختلف مهار رادیکالهای آزاد DPPH، قدرت احیاءکنندگی، ظرفیت آنتیاکسیدانی کل و آزمون رنسیمت موردارزیابی قرار گرفت. عصارههای مختلف فعالیت آنتیاکسیدانی متفاوتی را بروز دادند. عصاره متانولی حاوی بیشترین ترکیبات ...
بیشتر
ترکیبات فنولی کل و خصوصیات آنتیاکسیدانی عصاره متانولی، اتانولی، استونی و آبی اولئوگم رزین کندر توسط روشهای مختلف مهار رادیکالهای آزاد DPPH، قدرت احیاءکنندگی، ظرفیت آنتیاکسیدانی کل و آزمون رنسیمت موردارزیابی قرار گرفت. عصارههای مختلف فعالیت آنتیاکسیدانی متفاوتی را بروز دادند. عصاره متانولی حاوی بیشترین ترکیبات فنولی بود و ظرفیت آنتیاکسیدانی بالاتری را در تمامی آزمونهای انجامگرفته نشان داد. علاوهبراین، همه عصارهها توانستند پایداری اکسایشی روغن سویا را در آزمون رنسیمت بهبود بخشند. براساس نتایج بهدست آمده، میتوان از اولئوگم رزین کندر بهعنوان منبعی بالقوه از آنتیاکسیدانهای طبیعی استفاده نمود.