صدیقه امیری؛ سلیمان عباسی؛ حمید عزت پناه
چکیده
میکروامولسیونها سامانههایی هموژن هستند که قطر ذرات فاز پراکنده در آنها کمتر از 100 نانومتر میباشد. از آنجا که شکلگیری این سامانهها، تحت تاثیر پارامترهای مختلفی قرار میگیرد، در این تحقیق تشکیل میکروامولسیون اسانس پوست پرتقال با استفاده از توئین 60 و پروپانل (با نسبت 1:1) تحت شرایط مختلف pH، قدرت یونی، غلظت شکر و دما مورد مطالعه ...
بیشتر
میکروامولسیونها سامانههایی هموژن هستند که قطر ذرات فاز پراکنده در آنها کمتر از 100 نانومتر میباشد. از آنجا که شکلگیری این سامانهها، تحت تاثیر پارامترهای مختلفی قرار میگیرد، در این تحقیق تشکیل میکروامولسیون اسانس پوست پرتقال با استفاده از توئین 60 و پروپانل (با نسبت 1:1) تحت شرایط مختلف pH، قدرت یونی، غلظت شکر و دما مورد مطالعه قرار گرفت. برای این منظور، از روش سطح پاسخ برای تعریف تعداد آزمونها و ترکیب فاکتورهای مورد بررسی استفاده گردید. نتایج نشان داد که pH و قدرت یونی و تعامل آنها در شکلگیری میکروامولسیون موثر نیستند و سطح میکروامولسیون تحت تاثیر پارامترهای مذکور قرار نمیگیرد. غلظت شکر بهطور معنیداری بر شکلگیری میکروامولسیون موثر بود و با افزایش غلظت شکر از صفر به 30 درصد، منطقه میکروامولسیون از 38% به حدود 5/4% کاهش یافت. مدل کیوبیک تاثیر غلظت شکر بر سطح میکروامولسیون را به خوبی پیشبینی کرد. علاوه بر این، منطقه میکروامولسیون با افزایش دما در غلظتهای پایین شکر (تا 10%) افزایش یافت اما در غلظتهای بالاتر شکر کاهش معنیداری را نشان داد. همچنین پایداری حرارتی میکروامولسیون اسانس پوست پرتقال/ توئین 60: پروپانل/ آب با افزایش غلظت شکر به شدت کاهش یافت. نتایج آنالیز حسی نشان داد که استفاده از میکروامولسیون اسانس پوست پرتقال در آب گازدار در مقایسه با اسانس آزاد، انحلال و پذیرش محصول را خصوصا از نظر فاکتورهای طعم و آروما بهطور معنیداری بهبود بخشید.
منا نظری؛ محمدامین مهرنیا؛ حسین جوینده؛ حسن برزگر
چکیده
امولسیونهای آب در روغن میتوانند برای تهیه محصولات غذایی کمچرب یا پوششدهی ترکیبات محلول در آب حساس به شرایط محیطی مورد استفاده قرار گیرند. در این تحقیق میکروامولسیونهای آب در روغن حاوی ویتامین سی در فاز آبی داخلی به روش خودبهخودی و بدون استفاده از ترکیبات فعال سطحی کمکی تهیه شدند. در روش خودبهخودی، میکروامولسیونها در ...
بیشتر
امولسیونهای آب در روغن میتوانند برای تهیه محصولات غذایی کمچرب یا پوششدهی ترکیبات محلول در آب حساس به شرایط محیطی مورد استفاده قرار گیرند. در این تحقیق میکروامولسیونهای آب در روغن حاوی ویتامین سی در فاز آبی داخلی به روش خودبهخودی و بدون استفاده از ترکیبات فعال سطحی کمکی تهیه شدند. در روش خودبهخودی، میکروامولسیونها در روش خودبهخودی بر اساس تمایل ترکیب فعال سطحی به فاز پیوسته تهیه شده و از نظر ترمودینامیکی پایدار میباشند. نتایج نشان داد با افزایش غلظت ویتامین سی اندازه ذرات از nm 7/66 برای آب خالص تا و nm 3/214 برای میکروامولسیونهای حاوی 3% ویتامین و شاخص پراکندگی اندازه ذرات از 15/0 تا 501/0 افزایش یافت. ظاهر میکرامولسیونها از حالت شفاف برای آب خالص تا کدر برای میکروامولسیونهای حاوی 3% ویتامین سی تغییر کرد. با افزایش غلظت ویتامین سی، ویسکوزیته از 4/115 تا mPa.s 9/87 کاهش یافت. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت ویتامین سی تا 3%، همچنان میتوان بدون استفاده از ترکیبات فعال سطحی میکروامولسیونها را به روش خودبهخودی تهیه نمود.