نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
دانشگاه زنجان
چکیده
محصول پسته یکی از محصولات عمده کشاورزی در ایران به شمار می رود و بخش عمده صادرات غیر نفتی را به خود اختصاص می دهد . آفلاتوکسین
به عنوان متابولیت ثانویه تولید شده توسط قارچ آسپرژیلوس فلاووس در پسته به عنوان یک سم بالقوه خطرناک در کاهش امکان رقابت بازاریابی پسته
در جهان نقش دارد . بعضی از کشورها بخصوص آمریکا با مغتنم شمردن این وضعیت برای موقعیت خود در افزایش سهم صادرات پسته و کنار
گذاشتن ایران تلاش می کنند . بنابراین ضرورت دارد تا ایران استانداردهای جهانی را مد نظر قرار داده؛ در صنعت فرآوری و تجارت پسته سرمایه گذاری
کند .یکی از راههای مهم کاهش الودگی پسته به ا ین قارچ تولید کننده افلا تو کسین می باشد که علاوه بر تولید زهرابه زمینه را برای اقدامات سیا سی
اقتصادی رقیبان فراهم می نماید. در این مطالعه موقعیت فعلی و اقدامات انجام گرفته توسط تولید کنندگان و صادرکنندگان عمده پسته ایران و دیگر
کشورها بررسی و چندین راهکارهای پیشنهاد گردیده است .
کلمات کلیدی : پسته ، آفلاتوکسین ، آسپرژیلوس فلاووس ، صادرات
عنوان مقاله [English]
Effect of Aflatoxin produced by Aspergillus flavus in reduction of our Pistachio marketing all over the world
نویسندگان [English]
- Hossein Saremi
- Seyed Mahmoud Okhovvat
Zanjan University
چکیده [English]
Pistachio product makes a special importance in the agricultural production of Iran and is one of the
main portion of non-petroleum exportation. Aflatoxin as secondary metabolites produced by the
fungus Aspergillus flavus on pistachio fruits is toxic and reduces our competition in global pistachio
markets.. It is necessary that Iran observe international standards and make investments in marketing .
We have to find new target markets for this product, particularly by eliminating fungal infection and
aflatoxin production . In this study, existing position and challenges of major pistachio producing and
its exporting in Iran and other countries are considered and a number of strategies are recommended.
Keyword: Pistachio, Aflatoxin, Aspergillus, exporting
ارسال نظر در مورد این مقاله