با همکاری انجمن علوم و صنایع غذایی ایران

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسنده

فردوسی مشهد/ آزاد اسلامی

چکیده

دانه شاهی بعنوان یک منبع جدید هیدروکلوئیدی انتخاب شد و برخی از پارامترهای فیزیکوشیمیایی بنیادی آن نظیر ویسکوزیته ذاتی و گروه های عملگراندازه گیری شد. طیف FT-IR پلیمر صمغ دانه شاهی نشان داد که پلیمر متشکل از کربوهیدرات با گروه‌های عملگر کربوکسیل و هیدروکسیل است. ویسکوزیته ذاتی در آب دیونیزه ml/mg 33/1 (میلی لیتر بر میلی گرم) به دست آمد. هیدروکلوئید دانه شاهی دارای طبیعت پلی الکترولیتی با یک تمایل به نمک ها است بطوریکه افزودن نمک‌ها باعث کاهش ویسکوزیته ذاتی عصاره گردید.

واژه های کلیدی: دانه شاهی، گروه های عملگر، ویسکوزیته ذاتی

عنوان مقاله [English]

Study of Polyelectrolyte Nature of Lepidium Sativum Hydrocolloid Extract

نویسنده [English]

  • Hojjat Karazhiyan

چکیده [English]

The seeds of Lepidium Sativum (Garden Cress) were selected as a new source of hydrocolloid and some of its fundamental Physico-chemical properties such as intrinsic viscosity and functional group were determined. FTIR analysis showed that this polymer was composed of carbohydrate with functional carboxyl and hydroxyl groups. Intrinsic viscosity was determined to be 1.33 ml/mg in water. The hydrodynamic behavior of hydrocolloid extract demonstrated a typical polyelectrolyte behavior, with affinity to salt as intrinsic viscosity decreased with increasing NaCl concentration.

Keywords: Lepidium Sativum, Intrinsic viscosity, Functional groups

CAPTCHA Image