نوع مقاله : مقاله پژوهشی لاتین
نویسندگان
1 فردوسی مشهد
2 -
3 دانشگاه شیراز
4 دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
تقطیر مقاومتی نوعی روش تقطیر با آب پیشرفته است که از حرارتدهی مقاومتی استفاده نموده و میتواند بهعنوان روشی نوین جهت استخراج اسانس درنظر گرفته شود. زمان طولانی استخراج یکی از مشکلات اصلی روشهای سنتی است. در این پژوهش، استخراج اسانس از گیاه نعناع فلفلی بهروش تقطیر مقاومتی انجام شد و نتایج حاصله با نتایج مربوط بهروش سنتی تقطیر با آب مقایسه گردید. یافتهها نشان داد که زمان استخراج در روش تقطیر مقاومتی 17/19 دقیقه بود، درحالیکه این پارامتر برای روش تقطیر با آب 88/55 گزارش شد. بررسی تصاویر میکروسکوپ الکترونی برگهای نعناع بیانگر تخریب ناگهانی غدد دربرگیرنده اسانس در روش تقطیر مقاومتی بود. نتایج مربوط به کروماتوگرافی گازی-طیف سنجی جرمی نشان داد که روش تقطیر مقاومتی تغییر قابلملاحظهای در ترکیب شیمیایی اسانسهای استخراجی در مقایسه با روش تقطیر با آب ایجاد نکرد. یافتههای این پژوهش، روش تقطیر مقاومتی را بهعنوان یک روش دوستدار محیط زیست معرفی نمود.
کلیدواژهها
ارسال نظر در مورد این مقاله