با همکاری انجمن علوم و صنایع غذایی ایران

نوع مقاله : مقاله پژوهشی لاتین

نویسندگان

1 فردوسی مشهد

2 -

3 دانشگاه شیراز

4 دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

تقطیر مقاومتی نوعی روش تقطیر با آب پیشرفته است که از حرارت‌دهی مقاومتی استفاده نموده و می‌‏تواند به‌عنوان روشی نوین جهت استخراج اسانس درنظر گرفته شود. زمان طولانی استخراج یکی از مشکلات اصلی روش‏‌های سنتی است. در این پژوهش، استخراج اسانس از گیاه نعناع فلفلی به‌روش تقطیر مقاومتی انجام شد و نتایج حاصله با نتایج مربوط به‌روش سنتی تقطیر با آب مقایسه گردید. یافته‌‏ها نشان داد که زمان استخراج در روش تقطیر مقاومتی 17/19 دقیقه بود، درحالی‌که این پارامتر برای روش تقطیر با آب 88/55 گزارش شد. بررسی تصاویر میکروسکوپ الکترونی برگ‏‌های نعناع بیانگر تخریب ناگهانی غدد دربرگیرنده اسانس در روش تقطیر مقاومتی بود. نتایج مربوط به کروماتوگرافی گازی-طیف سنجی جرمی نشان داد که روش تقطیر مقاومتی تغییر قابل‌ملاحظه‌ای در ترکیب شیمیایی اسانس‌‏های استخراجی در مقایسه با روش تقطیر با آب ایجاد نکرد. یافته‌‏های این پژوهش، روش تقطیر مقاومتی را به‌عنوان یک روش دوستدار محیط زیست معرفی نمود.

کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله [English]

Ohmic-assisted hydrodistillation of essential oils from Mentha piperita: a comparison with conventional hydrodistillation

نویسندگان [English]

  • Mohsen Gavahian 1
  • Reza Farhoosh 2
  • Asgar Farahnaki 3
  • Katayoun Javidnia
  • Fakhri Shahidi 4

1 Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, P. O. Box: 91775-1163, Mashhad, Islamic Republic of Iran. Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, Ferdowsi

2 Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, P. O. Box: 91775-1163, Mashhad, Islamic Republic of Iran.

3 Shiraz University

4 Ferdowsi University of Mashhad (FUM)

چکیده [English]

Ohmic-assisted hydrodistillation (OAHD) is an advanced hydrodistillation (HD) technique utilizing ohmic heating process and could be considered as a novel method for the extraction of essential oils. Long extraction time is one of the major problems with traditional methods. OAHD of essential oils from the aerial parts of peppermint was studied and the results were compared with those of the conventional HD. The results showed that OAHD method had the extraction time of 19.71 min while this value was about 55.88 for HD. Scanning electron micrographs of mint leaves showed a sudden eruption of essential oil glands for OAHD samples. GC- MS analysis did not indicate any noticeable changes in the compounds of the essential oils obtained by OAHD in comparison with HD. The results introduced OAHD as a green technology.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Essential oils
  • GC-MS
  • Hydrodistillaion
  • Ohmic-assisted hydrodistillation
  • Mentha piperita
CAPTCHA Image