سحر صباحی؛ سید علی مرتضوی؛ محمدرضا نصیری؛ آرش قزوینی؛ فخری شهیدی
چکیده
امروزه، مصرفکنندگان بهدنبال غذاهایی هستند که باعث سلامتی شده و خطر ابتلا به بیماریها را کاهش دهد. تخممرغ بهعنوان منبع بزرگی از ایمونوگلوبین Y است که نقش بسیار مهمی در ایمنی غیرفعال دارد. ازاینرو، این پژوهش با هدف ایجاد ایمنی غیرفعال خوراکی در برابر باکتری هلیکوباکتر پیلوری که شیوع بسیار وسیعی در جهان داشته و عامل اصلی زخم ...
بیشتر
امروزه، مصرفکنندگان بهدنبال غذاهایی هستند که باعث سلامتی شده و خطر ابتلا به بیماریها را کاهش دهد. تخممرغ بهعنوان منبع بزرگی از ایمونوگلوبین Y است که نقش بسیار مهمی در ایمنی غیرفعال دارد. ازاینرو، این پژوهش با هدف ایجاد ایمنی غیرفعال خوراکی در برابر باکتری هلیکوباکتر پیلوری که شیوع بسیار وسیعی در جهان داشته و عامل اصلی زخم و سرطان معده است، صورت پذیرفت. بدین منظور، سلولهای باکتری هلیکوباکتر پیلوری با استفاده از فرمالدهید غیرفعال و پس از ترکیب با ادجوانت فعال و غیرفعال فروند به 4 نقطه از سینه مرغ نژاد لگهورن سفید تزریق زیرجلدی شد. استخراج آنتیبادی IgY با استفاده از پلیاتیلین گلایکول و کیفیت و غلظت آن با استفاده از روشهای SDS-PAGE و برادفورد موردبررسی قرار گرفت. از زرده تخممرغهای حاوی IgY بهمنظور تولید بستنی تخممرغی استفاده و محصول در مقایسه با بستنی وانیلی مورد ارزیابی حسی قرار گرفت. از تست الایزا غیرمستقیم بهمنظور بررسی فعالیت IgY استخراجی، همچنین فعالیت IgY در طی سه ماه پس از تولید استفاده شد. حضور دو باند 25 و 67 کیلودالتونی بر روی ژل نشان از کیفیت مناسب روش استخراج داشت و غلظت IgY استخراجی 46/11 میلیگرم بر میلیلیتر برآورد شد. آنالیز فعالیت IgY با روش الایزا نشان داد که بیشترین میزان این آنتیبادی در هفته دوم داشته و بعد از 3 ماه نگهداری بستنی تخممرغی در دمای 18-، 94 درصد از فعالیت آنتیبادی حفظ شده است. بررسی ارزیابی حسی بین بستنی حاوی IgY و نمونه شاهد نشان دهنده عدم تفاوت معنی داردر 5 پارامتر اصلی تست چند نقطه ای می باشد. بنابراین، با توجه به فعال بودن آنتیبادی IgY در آزمایشهای الایزا، امکان اتصال IgY حاضر در بستنی تخممرغی تولیدشده در این پژوهش با باکتری هلیکوباکتری پیلوری فراهم بوده و این محصول میتواند در پیشگیری از تکثیر باکتری هلیکوباکتری پیلوری مؤثر عمل کند.