حمید بخش ابادی؛ محمد رستمی؛ معصومه مقیمی؛ ابولفضل بوژمهرانی؛ انه بی بی بهلکه؛ نگار تورانی
چکیده
مرسومترین روشهای استخراج روغن از دانههای روغنی، استفاده از پرس و حلال میباشد. در پژوهش حاضر، تاثیر درجه حرارت پخت (70، 80 و 90 درجه سانتیگراد) و رطوبت دانههای خروجی از دیگ پخت (7، 5/7 و 8 درصد) بر برخی از خصوصیات شیمیایی روغن آفتابگردان از جمله میزان مواد ریز نامحلول در روغن، اسیدیته، میزان رطوبت، پروتئین و روغن کنجاله بررسی ...
بیشتر
مرسومترین روشهای استخراج روغن از دانههای روغنی، استفاده از پرس و حلال میباشد. در پژوهش حاضر، تاثیر درجه حرارت پخت (70، 80 و 90 درجه سانتیگراد) و رطوبت دانههای خروجی از دیگ پخت (7، 5/7 و 8 درصد) بر برخی از خصوصیات شیمیایی روغن آفتابگردان از جمله میزان مواد ریز نامحلول در روغن، اسیدیته، میزان رطوبت، پروتئین و روغن کنجاله بررسی شد. تجزیه و تحلیل آماری و بهینهسازی فرایند به روش سطح پاسخ انجام شد. نتایج نشان داد که با افزایش درجه حرارت پخت میزان مواد ریز نامحلول و اسیدیته روغن افزایش ولی میزان رطوبت و روغن در کنجاله کاهش یافت. با افزایش میزان رطوبت دانههای خروجی از دیگ پخت از میزان مواد ریز نامحلول روغن کاسته ولی بر میزان اسیدیته روغن افزوده شد. با توجه به نتایج بهینهسازی فرایند میتوان بیان نمود که اعمال شرایط دمایی در حدود 70 سانتیگراد و با رطوبت 73/7 و 65/7 درصد دانههای خروجی از دیگ پخت منجر به تولید محصولی با حداقل میزان اسیدیته و مواد ریز نامحلول در روغن و کنجالهایی با کمترین میزان روغن گردید.