مهدی مرادی؛ مهرداد نیاکوثری؛ ارمغان اعتمادی
چکیده
در تحقیق حاضر مدلسازی فرایند خشک شدن قطعات ژل آلوئهورا با ابعاد 1/0±5/0×4×7 سانتیمتر ارائه میشود. قطعات پوستگیریشده ژل آلوئهورا با محتوای رطوبت اولیه %5750 (برمبنای خشک) بهمدت 5 ساعت در معرض محلول آبنمک %10 تحت دمای ثابت °c40 و با نسبت وزنی ثابت محلول به ژل 1:5 قرار داده شدند. نمونههای اسمزی و غیراسمزی آلوئهورا با هوای ...
بیشتر
در تحقیق حاضر مدلسازی فرایند خشک شدن قطعات ژل آلوئهورا با ابعاد 1/0±5/0×4×7 سانتیمتر ارائه میشود. قطعات پوستگیریشده ژل آلوئهورا با محتوای رطوبت اولیه %5750 (برمبنای خشک) بهمدت 5 ساعت در معرض محلول آبنمک %10 تحت دمای ثابت °c40 و با نسبت وزنی ثابت محلول به ژل 1:5 قرار داده شدند. نمونههای اسمزی و غیراسمزی آلوئهورا با هوای خشککننده تحت دمای 55، 70 و 85 درجه سلسیوس و دبی 015/0، 036/0 و 054/0 مترمکعب بر ثانیه بهمدت 13200 ثانیه خشک شدند. محتوای رطوبت آلوئهورا در زمانهای مختلف طی فرایند خشکشدن (13200، 9600، 6000، 2400، 1200 ثانیه) اندازهگیری شد. نتایج آزمایشگاهی جهت بهدست آوردن دو مدل بیبعد براساس تئوری باکینگهام برای دو روش مختلف خشکشدن مورداستفاده قرار گرفت. بهاینمنظور سه گروه بیبعد مستقل شناسایی و سپس رابطه گروه بیبعد وابسته با هر کدام از گروههای مستقل بهدست آورده شد. سرانجام دو مدل بیبعد برای دو روش مختلف خشک شدن با مشارکت اثر همهی گروههای بیبعد مستقل بر گروه بیبعد وابسته ایجاد و ارزیابی شدند. میانگین مربعات خطا (RMSE)، ضریب تعیین (R2)، انحراف نسبی میانگین (MRD) و میانگین خطای انحراف (MBE) برای دو حالت خشک شدن اسمزی همرفتی و همرفتی بهترتیب عبارتند از: 0185/0، 99/0، 05/0، 034/0 و 027/0، 98/0، 061/0، 051/0. بنابراین مدلهای بیبعد بهدست آمده میتوانند با دقت نسبتاً خوبی محتوای رطوبت ژل آلوئهورا را حین خشکشدن پیشبینی کنند.
شهلا خدابخش اقدم؛ مهدی مرادی؛ علیرضا یوسفی
چکیده
در این پژوهش، میوه خربزه درختی با ابعاد 5/0×2×5 سانتی متر مکعب در دمای 45 درجه سلسیوس توسط خشک کن کابینی بوسیله جریان هوا با سرعت 9/0 متر بر ثانیه و رطوبت نسبی 30 درصد خشک گردید. پس از آن ضریب انتشار رطوبتی محصول در شرایط آزمایش تعیین شد. سپس معادله مربوط به انتقال جرم با شرایط مرزی معلوم به صورت دو بعدی بر اساس روش تفاضل محدود حل گردید. در ...
بیشتر
در این پژوهش، میوه خربزه درختی با ابعاد 5/0×2×5 سانتی متر مکعب در دمای 45 درجه سلسیوس توسط خشک کن کابینی بوسیله جریان هوا با سرعت 9/0 متر بر ثانیه و رطوبت نسبی 30 درصد خشک گردید. پس از آن ضریب انتشار رطوبتی محصول در شرایط آزمایش تعیین شد. سپس معادله مربوط به انتقال جرم با شرایط مرزی معلوم به صورت دو بعدی بر اساس روش تفاضل محدود حل گردید. در نهایت ضریب همبستگی بین رطوبت بدست آمده از نمونه های مورد آزمایش و رطوبت حاصل از حل معادله انتقال محاسبه شد که مقدار آن 996/0 و میزانRMSE حاصله 00115/0 بود. نتایج بدست آمده از این تحقیق نشان داد که روش عددی تفاضل محدود در حل معادله انتقال جرم، دارای خطای بسیار کم و همبستگی بسیار بالا با داده های آزمایشگاهی می باشد.