حجت اله بداقی؛ یونس مستوفی؛ عبدالرسول ارومیه ای؛ ذبیح اله زمانی؛ بابک قنبرزاده؛ زیبا قسیمی حق
چکیده
در این پژوهش قابلیت ضدمیکروبی یک فیلم جدید فتوکاتالیست حاوی نانوذرات رس و دیاکسیدتیتانیوم در ماتریس پلیمری پلیاتیلن با چگالی پایین در برابر باکتریهای .Pseudomonas spp و مخمر Rhodotorula mucilaginosa در شرایط درونشیشهای و سردخانه ارزیابی شد. فیلم نانوکامپوزیت با اختلاط نانوذرات دیاکسیدتیتانیوم در دو فاز آناتاز و روتایل و نانوذرات رس کلوزیت ...
بیشتر
در این پژوهش قابلیت ضدمیکروبی یک فیلم جدید فتوکاتالیست حاوی نانوذرات رس و دیاکسیدتیتانیوم در ماتریس پلیمری پلیاتیلن با چگالی پایین در برابر باکتریهای .Pseudomonas spp و مخمر Rhodotorula mucilaginosa در شرایط درونشیشهای و سردخانه ارزیابی شد. فیلم نانوکامپوزیت با اختلاط نانوذرات دیاکسیدتیتانیوم در دو فاز آناتاز و روتایل و نانوذرات رس کلوزیت 20 آ (closite 20A) در ماتریس پلیاتیلن با روش مخلوط واکنشی مذاب تهیه شد. در هیچیک از فیلمهای شاهد فعالیت میکروبکشی در برابر هر دو میکروارگانیزم مشاهده نشد. سلولهای زنده روی فیلمهای نانوکامپوزیت برای .Pseudomonas spp و Rhodotorula mucilaginosa، پس از سه ساعت پرتوتابی با نور UVA با شدت mW/cm2 05/0 (طول موج 200-300 نانومتر) بهترتیب تا log CFU/ml 23/4 و log CFU/ml 12/2 کاهش یافت. آزمایش شرایط سردخانه، روی میوههای تازه زردآلوی بستهبندیشده در فیلمهای نانوکامپوزیت و پلیاتیلن خالص بهمدت 17 روز در دمای 5 درجه سانتیگراد تحت تابش لامپ فلورسنت معمولی انجام شد. تعداد سلولهای باکتریهای مزوفیلیک و مخمر موجود بر میوههای بستهبندیشده در فیلم نانویی نسبت به فیلم پلیاتیلن خالص از کاهش معنیداری برخوردار بود. همچنین نتایج نشان داد که بیشترین اثر ضدمیکروبی با کاربرد توام فیلمهای نانوکامپوزیت همراه با پرتوتابی UVA حاصل شد. پژوهش حاضر نشان داد که استفاده از فیلم نانوکامپوزیت تولیدشده با روش واکنشی مذاب، میتواند در بستهبندی محصولات غذایی رشد میکروبی را کنترل کند.
بهداد بلوری؛ سید محمد علی ابراهیم زاده موسوی؛ عبدالرسول ارومیه ای؛ حسن لامع
چکیده
جذب ترکیبات معطر در بسته بندیهای پلاستیکی و انتشار این ترکیبات سبب کاهش غلظت این ترکیبات در ماده غذایی می شود و بدنبال آن ماندگاری و بازارپسندی مواد غذایی را کاهش می دهد که این امر موجب زیانهای اقتصادی فراوانی می شود بنابراین بررسی عوامل موثر بر پدیده انتشار این ترکیبات در پلیمرها جهت به حداقل رساندن اثرات منفی این پدیده اهمیت فراوانی ...
بیشتر
جذب ترکیبات معطر در بسته بندیهای پلاستیکی و انتشار این ترکیبات سبب کاهش غلظت این ترکیبات در ماده غذایی می شود و بدنبال آن ماندگاری و بازارپسندی مواد غذایی را کاهش می دهد که این امر موجب زیانهای اقتصادی فراوانی می شود بنابراین بررسی عوامل موثر بر پدیده انتشار این ترکیبات در پلیمرها جهت به حداقل رساندن اثرات منفی این پدیده اهمیت فراوانی دارد. در پژوهش حاضر از مدلسازی به روش شبکه عصبی جهت پدیده انتشار پلیمرها در ترکیبات معطر استفاده شده است. مدل مذکور تاثیر عوامل موثر براین پدیده شامل عوامل محیطی، ساختار ترکیبات معطر وساختارپلیمرها را در نظر می گیرد وقادر به ارائه ضریب انتشار است. این مدل قابلیت پیش بینی ضریب انتشار ترکیبات معطر در بسته بندی های پلی اتیلن با دانسیته بالا را دارد. عصاره های نوشابه ها، عرقیات، کنسانتره های میوه جات و بسیاری فراورده های غلیظ دیگر در بسته های پلی اتیلن با دانسیته بالا عرضه می شوند. مدل ارائه شده قادر به محاسبه ماندگاری و شرایط بهینه نگهداری این محصولات می باشد ضمن اینکه از پرداخت هزینه های گزاف جهت اندازه گیری تجربی ضریب انتشار جلوگیری می شود. دامنه کاربری این مدل در محدوده دسته ترکیبات معطر مورد استفاده عالی است که از ویژگی های مدلسازی با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی می باشد.
واژههای کلیدی: بسته بندی پلاستیکی، ترکیبات معطر، شبکه های عصبی مصنوعی، ضریب انتشار، مدلسازی، نفوذ پذیری