حمیده سپردار؛ ابراهیم رحیمی؛ ایمان شهابی قهفرخی؛ بهزاد آقابراری
چکیده
بهدلیل آلودگیهای زیستمحیطی ناشی از مواد بستهبندی پلاستیکی و زیستتخریبناپذیر تحقیقات زیادی برای تولید بستهبندیهای زیستتخریبپذیر انجام شده است. فیلم تهیهشده از ایزوله پروتئین سویا (SPI) یک پلیمر زیستتخریبپذیر است که دارای ارزش تغذیهای بسیار بالایی است که اخیراً بهعنوان یک ماده بستهبندی زیستسازگار موردتوجه ...
بیشتر
بهدلیل آلودگیهای زیستمحیطی ناشی از مواد بستهبندی پلاستیکی و زیستتخریبناپذیر تحقیقات زیادی برای تولید بستهبندیهای زیستتخریبپذیر انجام شده است. فیلم تهیهشده از ایزوله پروتئین سویا (SPI) یک پلیمر زیستتخریبپذیر است که دارای ارزش تغذیهای بسیار بالایی است که اخیراً بهعنوان یک ماده بستهبندی زیستسازگار موردتوجه قرار گرفته است. ازسوی دیگر کتیرا (TG) بهعنوان یک صمغ گیاهی با خصوصیات مکانیکی خوب مطرح است. در این تحقیق اثر افزودن کتیرا بهعنوان بهبوددهنده خصوصیات کاربردی بیوپلیمر در سه سطح 1/0، 3/0، 5/0 (W/W) استفاده شد و تأثیر آن بر روی خصوصیات مکانیکی، حلالیت در آب، محتوای رطوبت، جذب آب، نفوذپذیری نسبت به بخار آب و رنگ فیلم ایزوله پروتئین سویا موردبررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش کتیرا و کاهش میزان ایزوله پروتئین سویا مقاومت کششی و میزان رطوبت فیلم افزایش ولی ازدیاد طول تا نقطه شکست، حلالیت در آب فیلم، میزان جذب آب و نفوذپذیری نسبت به بخار آب فیلم کاهش یافت. در پارامترهای L، a و اندیس سفیدی بیشترین مقدار مربوط به نمونه کتیرا: ایزوله پروتئین سویا (5/0: 5/4 ) و در پارامترb ، تغییر رنگ واندیس زردی بیشترین مقدار مربوط به نمونه کتیرا: ایزوله پروتئین سویا (1/0: 9/4) بود.