نیلوفر اسمعیلی خانی؛ شادی مهدی خانی؛ علی محمدی
چکیده
کیفیت گوشت همیشه برای مصرفکنندگان آن بسیار مهم میباشد. تردکردن گوشت یکی از راههای بهبود کیفیت در گوشت و فرآوردههای آن میباشد. در این مطالعه اثر سه سطح (0025/0، 005/0 و 01/0 درصد) از پروتئاز تولیدی بهوسیلهی آسپرژیلوس نایجر بر میزان تردی گوشت طی 28 روز نگهداری، در دمای 4 درجه سانتیگراد مورد بررسی قرار گرفت. سپس تیمارها از نظر ویژگیهای ...
بیشتر
کیفیت گوشت همیشه برای مصرفکنندگان آن بسیار مهم میباشد. تردکردن گوشت یکی از راههای بهبود کیفیت در گوشت و فرآوردههای آن میباشد. در این مطالعه اثر سه سطح (0025/0، 005/0 و 01/0 درصد) از پروتئاز تولیدی بهوسیلهی آسپرژیلوس نایجر بر میزان تردی گوشت طی 28 روز نگهداری، در دمای 4 درجه سانتیگراد مورد بررسی قرار گرفت. سپس تیمارها از نظر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و حسی با نمونه شاهد ارزیابی شدند. در این مطالعه از آزمونهای پروتئین محلول کل، محتوای رطوبتی، میزان pH، رنگسنجی، سفتی بافت، ظرفیت نگهداری آب و آزمون حسی جهت بررسی پارامترهای کیفی گوشت استفاده شد. نتایج آزمونهای انجام شده نشان داد که پروتئینهای محلول، pH و محتوای رطوبتی تیمارهای تولید شده، با افزایش غلظت آنزیم از 0025/0 به 01/0 درصد بهطور معنیداری افزایش یافته است (P<0/05)، اما سفتی بافت نمونهها کاهش یافت. همچنین نتایج نشان داد که ظرفیت نگهداری آب تمامی تیمارها در طی زمان مدت نگهداری کاهش یافته است ولی تیمار 01/0 آنزیم بیشترین ظرفیت نگهداری را در پایان مطالعه نشان داد. شاخص روشنایی (L*) و شاخص زردی (b*) تیمارها در مدت زمان نگهداری کاهش ولی شاخص قرمزی (a*) افزایش یافت، پروتئاز قارچی در طی زمان نگهداری سبب ایجاد رنگ قرمز تیره در نمونههای گوشت شد. در خصوص ویژگیهای حسی تیمار حاوی 0025/0 درصد آنزیم قارچی و شاهد پذیرش قابل قبولتری را نشان دادند.
محسن شمسی؛ اسماعیل محمودی؛ علی جعفری؛ علی محمدی؛ مهدی هدایتی زاده
چکیده
ایران بزرگترین تولید کننده و صادرکننده پسته در دنیا میباشد. تولید سالانه این محصول در ایران، به طور متوسط طی پانزده سال اخیر، 232 هزار تن میباشد که تقریبا 5/52 درصد کل تولید دنیا را به خود اختصاص داده است. فرآوری مناسب پسته، پس از برداشت تا عرضه آن به بازار، تاثیر زیادی در حفظ کیفیت، ارزش غذایی، خصوصیات ظاهری و در نتیجه، میزان بازار ...
بیشتر
ایران بزرگترین تولید کننده و صادرکننده پسته در دنیا میباشد. تولید سالانه این محصول در ایران، به طور متوسط طی پانزده سال اخیر، 232 هزار تن میباشد که تقریبا 5/52 درصد کل تولید دنیا را به خود اختصاص داده است. فرآوری مناسب پسته، پس از برداشت تا عرضه آن به بازار، تاثیر زیادی در حفظ کیفیت، ارزش غذایی، خصوصیات ظاهری و در نتیجه، میزان بازار پسندی این محصول دارد. در این راستا انجام هر گونه پژوهش تحقیقی و کاربردی، جهت فرآوری مناسب این محصول ، بطور مستقیم و یا غیر مستقیم تاثیر بسزایی در توسعه فناوری در این بخش و به تبع آن در افزایش درآمد کشاورزان پسته کار و نهایتا افزایش در آمد ناخالص ملی در بخش کشاورزی خواهد داشت.
در این تحقیق، شیوههای مختلف فرآوری پسته طی سالهای گذشته و سالهای اخیر مورد مطالعه قرار گرفته و به دنبال آن طرحی نو و مناسب از یک دستگاه چند منظوره، جهت انجام چندین مرحله از فرآوری پسته ارائه شده است. مراحل قابل انجام در این طرح شامل، پوست کنی، شستشو، خشک کردن و تغذیه تک دانه ای پسته برای درجه بندی ارائه شده است. از خصوصیات مهم این دستگاه میتوان به، ساده بودن مکانیزم آن، عدم استفاده از قطعات پیچیده، قابلیت بالای اتوماسیون، استفاده راحت، تعمیر آسان و بخصوص قیمت تمام شده پایین برای ساخت آن، اشاره کرد.
کلمات کلیدی: پسته، فرآوری، ماشین پوست کن، شستشو و خشک کردن، طراحی