حسن غیاثی؛ شاهرخ جبرائیلی؛ سید مهدی جعفری؛ یحیی مقصودلو
چکیده
در این پژوهش عوامل قابلکنترل در رنگسنجی نرمافزاری (فتوشاپ) شامل روش نوردهی (مستقیم و غیرمستقیم)، رنگ زمینه عکسبرداری (سفید و سیاه)، تنظیمات دوربین عکاسی (زوم، نور، وضوح و وضعیت محیطی) و رابطه تبدیلی R, G, B عکس گرفتهشده به L*, a*, b*، در مقایسه با نتایج دستگاهی، بررسی و بهینهیابی شدند. نتایج نشان داد که از عوامل مأثر بر عکسبرداری، ...
بیشتر
در این پژوهش عوامل قابلکنترل در رنگسنجی نرمافزاری (فتوشاپ) شامل روش نوردهی (مستقیم و غیرمستقیم)، رنگ زمینه عکسبرداری (سفید و سیاه)، تنظیمات دوربین عکاسی (زوم، نور، وضوح و وضعیت محیطی) و رابطه تبدیلی R, G, B عکس گرفتهشده به L*, a*, b*، در مقایسه با نتایج دستگاهی، بررسی و بهینهیابی شدند. نتایج نشان داد که از عوامل مأثر بر عکسبرداری، تنها رنگ زمینه و تنظیم نور دوربین عکاسی تأثیر معنیداری بر نتایج رنگسنجی نرمافزاری دارد و نوردهی غیرمستقیم و زمینه سفید مناسبترین حالت عکسبرداری هستند. پس از بهینهیابی عوامل قابلکنترل در عکسبرداری بازهم بین نتایج دستگاهی و نرمافزاری اختلاف قابلتوجهی مشاهده شد و روابط تبدیلی مورداستفاده نیز دقت کافی نداشتند. بنابراین لازم است تا جهت بهینهیابی یک سامانه رنگسنجی نرمافزاری علاوهبر تعیین مناسبترین شرایط عکسبرداری، با توجه به تفاوت ویژگیهای فیزیکی سطح مواد غذایی با چارت رنگی (مورداستفاده جهت بهینهیابی شرایط عکسبرداری)، از رگرسیون بین نتایج رنگسنجی دستگاهی و نرمافزاری خود مواد غذایی موردآزمایش استفاده شود.