فناوری مواد غذایی
محاسبه عددی کشندگی باکتری در شیر بطری شده تحت تیمار پلاسمای سرد

آزاده رنجبر ندامانی

دوره 18، شماره 6 ، بهمن و اسفند 1401، ، صفحه 153-165

https://doi.org/10.22067/ifstrj.2023.81316.1238

چکیده
  در سال‌های اخیر، پلاسمای سرد یکی از جایگزین‌های مورد انتظار برای تیمارهای پس از برداشت محصولات هستند. در این مطالعه، یک سیستم تخلیه سطحی برای جستجوی زمان نابودی باسیلوس سرئوس، باسیوس کوآگولانس، باسیلوس اسئاروترموفیلوس و کلستریدیوم بوتولینیوم در شیر بطری شده استفاده شد. شبیه‌سازی توسط نرم‌افزار COMSOL ورژن a5/3 برای یک هندسه دو بعدی ...  بیشتر

بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و حسی نوشیدنی شیر-آب‌انار در طی دوره نگهداری

الناز قاسم تبار؛ امیرحسین گلی؛ علی نصیرپور

دوره 9، شماره 4 ، دی 1392

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v9i4.31335

چکیده
  شیر و آب‌میوه به‍‎علت ارزش تغذیه‌ای فراوان مصرف گسترده‌ای در میان افراد جامعه دارند. آب‌انار علی‌رغم ویژگی‌های منحصربه‌فرد تغذیه‌ای، قدمت مصرف دیرینه‌ای در کشور ما دارد و محصول شیر-آب‌انار با خصوصیات تغذیه‌ای بالا می‌تواند برای آن دسته از مصرف‌کنندگان که همواره مشتاق تجربه‌ی طعم و فرمولاسیون تازه هستند، تولید شود.. نوشیدنی ...  بیشتر

مهندسی مواد غذایی
مدلسازی آماری ویسکوزیته و دانسیته تراوه به‌عنوان تابعی از عوامل مختلف فرآیند اولترافیلتراسیون شیر

سید محمد علی رضوی

دوره 1، شماره 1 ، فروردین 1384، ، صفحه 1-10

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v1i1.201

چکیده
  ویسکوزیته و دانسیته ازجمله مهمترین خواص فیزیکی برای تجزیه و تحلیل کارایی فرآیندهای غشایی و همچنین طراحی یک فرآیند غشایی جدید هستند. به‌علاوه انرژی موردنیاز برای پمپاژ سیال فرآیند نیز تابعی از مقدار این دو خصوصیت فیزیکی است. در این تحقیق ابتدا اثر عوامل مختلف فرآیند نظیر اختلاف فشار در عرض غشاء (51، 101، 152، 203، 253 کیلوپاسکال) و درجه حرارت ...  بیشتر