حجت اله بداقی؛ یونس مستوفی؛ عبدالرسول ارومیه ای؛ ذبیح اله زمانی؛ بابک قنبرزاده؛ زیبا قسیمی حق
چکیده
در این پژوهش قابلیت ضدمیکروبی یک فیلم جدید فتوکاتالیست حاوی نانوذرات رس و دیاکسیدتیتانیوم در ماتریس پلیمری پلیاتیلن با چگالی پایین در برابر باکتریهای .Pseudomonas spp و مخمر Rhodotorula mucilaginosa در شرایط درونشیشهای و سردخانه ارزیابی شد. فیلم نانوکامپوزیت با اختلاط نانوذرات دیاکسیدتیتانیوم در دو فاز آناتاز و روتایل و نانوذرات رس کلوزیت ...
بیشتر
در این پژوهش قابلیت ضدمیکروبی یک فیلم جدید فتوکاتالیست حاوی نانوذرات رس و دیاکسیدتیتانیوم در ماتریس پلیمری پلیاتیلن با چگالی پایین در برابر باکتریهای .Pseudomonas spp و مخمر Rhodotorula mucilaginosa در شرایط درونشیشهای و سردخانه ارزیابی شد. فیلم نانوکامپوزیت با اختلاط نانوذرات دیاکسیدتیتانیوم در دو فاز آناتاز و روتایل و نانوذرات رس کلوزیت 20 آ (closite 20A) در ماتریس پلیاتیلن با روش مخلوط واکنشی مذاب تهیه شد. در هیچیک از فیلمهای شاهد فعالیت میکروبکشی در برابر هر دو میکروارگانیزم مشاهده نشد. سلولهای زنده روی فیلمهای نانوکامپوزیت برای .Pseudomonas spp و Rhodotorula mucilaginosa، پس از سه ساعت پرتوتابی با نور UVA با شدت mW/cm2 05/0 (طول موج 200-300 نانومتر) بهترتیب تا log CFU/ml 23/4 و log CFU/ml 12/2 کاهش یافت. آزمایش شرایط سردخانه، روی میوههای تازه زردآلوی بستهبندیشده در فیلمهای نانوکامپوزیت و پلیاتیلن خالص بهمدت 17 روز در دمای 5 درجه سانتیگراد تحت تابش لامپ فلورسنت معمولی انجام شد. تعداد سلولهای باکتریهای مزوفیلیک و مخمر موجود بر میوههای بستهبندیشده در فیلم نانویی نسبت به فیلم پلیاتیلن خالص از کاهش معنیداری برخوردار بود. همچنین نتایج نشان داد که بیشترین اثر ضدمیکروبی با کاربرد توام فیلمهای نانوکامپوزیت همراه با پرتوتابی UVA حاصل شد. پژوهش حاضر نشان داد که استفاده از فیلم نانوکامپوزیت تولیدشده با روش واکنشی مذاب، میتواند در بستهبندی محصولات غذایی رشد میکروبی را کنترل کند.