ناصر صداقت؛ سارا خشنودی
چکیده
پسته سرشار از اسیدهایچرب غیراشباع است که همین امر بعد از برشته شدن آن را به اکسیداسیون حساستر مینماید. در ایران علیرغم وجود پستهی خام مرغوب و صنعت فرآوری پسته، صادرات پسته برشته بستهبندی بهدلیل ماندگاری کم و تغییرات شدید طعم چندان متداول نمیباشد، این تحقیق به بررسی تأثیر ژلاتین در ترکیب با کربوکسیمتیلسلولز بهعنوان ...
بیشتر
پسته سرشار از اسیدهایچرب غیراشباع است که همین امر بعد از برشته شدن آن را به اکسیداسیون حساستر مینماید. در ایران علیرغم وجود پستهی خام مرغوب و صنعت فرآوری پسته، صادرات پسته برشته بستهبندی بهدلیل ماندگاری کم و تغییرات شدید طعم چندان متداول نمیباشد، این تحقیق به بررسی تأثیر ژلاتین در ترکیب با کربوکسیمتیلسلولز بهعنوان پوشش خوراکی در به تأخیر انداختن اکسایش پستهی برشته میپردازد. پوشش خوراکی ژلاتین (4% وزنی/ حجمی) و کربوکسیمتیلسلولز (1% وزنی/ حجمی) در کنار آنتیاکسیدان اسیدآسکوربیک (1% وزنی/ حجمی) دراین پژوهش بر روی پستههای برشته شده تیمار شد. آزمایشات شامل اندازهگیری اسیدچربآزاد (%)، پراکسید (meq.O2.kg-1)، رطوبت (%)، سختی (نیوتن) و ارزیابی حسی (بافت، طعم، رنگ، تندی و پذیرش کلی) در طول سه ماه نگهداری در دمای C°35 و 50 انجام گرفت. نتایج نشان داد اکسیداسیون در تمام نمونههای پوششدار بهطور معنیداری کمتر از نمونهی شاهد است (05/0>P). این نتایح توسط آنالیزهای حسی نیز تأیید شد. بهترین عملکرد در پوشش مرکب ژلاتین-کربوکسیمتیلسلولز دیده شد. نتایج آنالیز بافت نشان داد، تمام پستههای پوششدار بهویژه پوشش کربوکسیمتیلسلولز سختی و رطوبت بیشتری نسبت به نمونهی شاهد داشتند. اسیدآسکوربیک بهتنهایی یا در ماتریکس پوشش خوراکی باعث کاهش معنیدار امتیاز رنگ شد. استفاده از پوشش خوراکی ژلاتین -کربوکسیمتیلسلولز حاوی اسیدآسکوربیک میتواند پوشش مقرونبهصرفه و مناسبی برای کاهش میزان اکسیداسیون و متعاقباً افزایش ماندگاری پسته داشته باشد. ضمن اینکه تأثیر نامطلوبی بر میزان پذیریش کلی محصول نگذارد.
فاطمه طبری کوچکسرایی؛ مسعود رضائی؛ پیمان آریایی؛ مهدی عبدالهی
چکیده
در تحقیق حاضر بهمنظور بهبود خواص فیزیکی و مکانیکی فیلمهای زیستتخریبپذیر خوراکی ترکیب کردن دو پلیمر کربوکسیمتیلسلولز (CMC) و کتیرا موردمطالعه قرار گرفت. کربوکسیمتیلسلولز و کتیرا با نسبتهای 25:75، 50:50 و 75:25 با یکدیگر ترکیب شده و میزان نفوذپذیری به بخار آب، درصد حلالیت، خواص مکانیکی و ریزساختار آنها ارزیابی گردید. نتایج ...
بیشتر
در تحقیق حاضر بهمنظور بهبود خواص فیزیکی و مکانیکی فیلمهای زیستتخریبپذیر خوراکی ترکیب کردن دو پلیمر کربوکسیمتیلسلولز (CMC) و کتیرا موردمطالعه قرار گرفت. کربوکسیمتیلسلولز و کتیرا با نسبتهای 25:75، 50:50 و 75:25 با یکدیگر ترکیب شده و میزان نفوذپذیری به بخار آب، درصد حلالیت، خواص مکانیکی و ریزساختار آنها ارزیابی گردید. نتایج نشان داد که در میان سه نسبت مرکب دو پلیمر، میزان استحکام کششی در نسبت 50:50 نسبت به دو ترکیب دیگر بیشتر بود، طوریکه مقدار آن در نسبتهای 50:50، 25:75 و 75:25، بهترتیب 59/44، 82/32 و 59/26 مگاپاسکال بوده است. نفوذپذیری به بخار آب در ترکیب 50:50 و 75:25 نسبت به ترکیب 25:75 از شرایط بهتری برخوردار بود. ویژگی حلالیت در آب در سه فیلم ترکیبی تفاوتی با یکدیگر نداشتند، ولیکن دارای کیفیت بهتری نسبت به فیلم خالص CMC بودند، طوریکه مقدار 52 الی 58 درصد نسبت به فیلم خالص CMC کاهش معنیداری را در میزان حلالیت بهنمایش گذاشتند. همچنین، ترکیب کردن دو پلیمر در نسبتهای مختلف توانست از میزان حساسیت فیلمها نسبت به رطوبت بکاهد. بهطورکلی، از نتایج این تحقیق دریافت میشود که ترکیب کردن دو پلیمر میتواند برخی ویژگیهای فیزیکی مکانیکی فیلم خوراکی تهیهشده از کربوکسیمتیلسلولز-کتیرا را بهبود بخشد.