زیست فناوری مواد غذایی
شبنم پری چهره؛ غلامحسین طهماسبی؛ محمد اسلام پناه؛ پژواک خاکی
چکیده
هلیکوباکتر پیلوری با آلودهسازی دستگاه گوارش فوقانی، منجر به آسیبدیدگی در مخاط شده و امکان ابتلا به سرطان لوله گوارش را بویژه در مردان افزایش میدهد. با توجه به اینکه امکان درمان آن با روشهای سنتی همیشه به طور موثری امکانپذیر نیست، بنابراین تا زمان تهیه واکسن علیه آن، یافتن روشهای ایمن تر مبارزه با این باکتری بسیار حائز اهمیت ...
بیشتر
هلیکوباکتر پیلوری با آلودهسازی دستگاه گوارش فوقانی، منجر به آسیبدیدگی در مخاط شده و امکان ابتلا به سرطان لوله گوارش را بویژه در مردان افزایش میدهد. با توجه به اینکه امکان درمان آن با روشهای سنتی همیشه به طور موثری امکانپذیر نیست، بنابراین تا زمان تهیه واکسن علیه آن، یافتن روشهای ایمن تر مبارزه با این باکتری بسیار حائز اهمیت است. عسل یک مکمل غذایی با محتوای کربوهیدرات بالا و فعالیت آنتیاکسیدانی و همچنین طیف وسیع ضد میکروبی است که در سالهای اخیر به عنوان یکی از روشهای مقابله با طیف گستردهای از عوامل میکروبی از جملهH. pylori مطرح بوده است. در این پژوهش برای نخستین بار خواص آنتیاکسیدانی و آنتیباکتریالی 15 نمونه عسل زنبور عسل کوچک A. florea جمعآوری شده از بوشهر، دزفول، ایرانشهر، چابهار، رودان، جهرم و جیرفت مورد بررسی قرار گرفت. ترکیبات فنلی، فلاونوئیدی، پروتئین و ترکیبات معدنی عسلهای جمعآوری شده مورد بررسی قرار گرفت. همچنین خواص آنتیاکسیدانی عسلها با استفاده از سه روش DPPH، FRAP و ABTS و خواص ضدباکتریایی در شرایط درونتنی و برونتنی ارزیابی شد. نتایج نشان داد که همبستگی مثبت و معنیداری بین خواص آنتیاکسیدانی و آنتیباکتریالی عسلها وجود دارد. همچنین براساس نتایج بدست آمده بیشترین خواص آنتیباکتریالی علیه هلیکوباکتر پیلوری مربوط به عسل کنار بوشهر بود. طبق نتایج بدست آمده علت تفاوت قدرت آنتیاکسیدانی و ضد میکروبی مشاهده شده در بین نمونههای عسل به دلیل تفاوت در تنوع فلور گیاهی منطقه و تفاوت جغرافیایی مناطق جمعآوری عسل بوده است. بررسی قدرت ضد میکروبی در این پژوهش نشان داد، عسل توانایی بالایی در جلوگیری از آلودگی و نیز درمان آلودگی و التهاب ایجاد شده در دستگاه گوارش به وسیله باکتری هلیکوباکتر پیلوری را داشته است و میتواند در کنار سایر روشهای موجود، در درمان آلودگی به این باکتری مورد استفاده قرار گیرد.
سحر صباحی؛ سید علی مرتضوی؛ محمدرضا نصیری؛ آرش قزوینی؛ فخری شهیدی
چکیده
امروزه، مصرفکنندگان بهدنبال غذاهایی هستند که باعث سلامتی شده و خطر ابتلا به بیماریها را کاهش دهد. تخممرغ بهعنوان منبع بزرگی از ایمونوگلوبین Y است که نقش بسیار مهمی در ایمنی غیرفعال دارد. ازاینرو، این پژوهش با هدف ایجاد ایمنی غیرفعال خوراکی در برابر باکتری هلیکوباکتر پیلوری که شیوع بسیار وسیعی در جهان داشته و عامل اصلی زخم ...
بیشتر
امروزه، مصرفکنندگان بهدنبال غذاهایی هستند که باعث سلامتی شده و خطر ابتلا به بیماریها را کاهش دهد. تخممرغ بهعنوان منبع بزرگی از ایمونوگلوبین Y است که نقش بسیار مهمی در ایمنی غیرفعال دارد. ازاینرو، این پژوهش با هدف ایجاد ایمنی غیرفعال خوراکی در برابر باکتری هلیکوباکتر پیلوری که شیوع بسیار وسیعی در جهان داشته و عامل اصلی زخم و سرطان معده است، صورت پذیرفت. بدین منظور، سلولهای باکتری هلیکوباکتر پیلوری با استفاده از فرمالدهید غیرفعال و پس از ترکیب با ادجوانت فعال و غیرفعال فروند به 4 نقطه از سینه مرغ نژاد لگهورن سفید تزریق زیرجلدی شد. استخراج آنتیبادی IgY با استفاده از پلیاتیلین گلایکول و کیفیت و غلظت آن با استفاده از روشهای SDS-PAGE و برادفورد موردبررسی قرار گرفت. از زرده تخممرغهای حاوی IgY بهمنظور تولید بستنی تخممرغی استفاده و محصول در مقایسه با بستنی وانیلی مورد ارزیابی حسی قرار گرفت. از تست الایزا غیرمستقیم بهمنظور بررسی فعالیت IgY استخراجی، همچنین فعالیت IgY در طی سه ماه پس از تولید استفاده شد. حضور دو باند 25 و 67 کیلودالتونی بر روی ژل نشان از کیفیت مناسب روش استخراج داشت و غلظت IgY استخراجی 46/11 میلیگرم بر میلیلیتر برآورد شد. آنالیز فعالیت IgY با روش الایزا نشان داد که بیشترین میزان این آنتیبادی در هفته دوم داشته و بعد از 3 ماه نگهداری بستنی تخممرغی در دمای 18-، 94 درصد از فعالیت آنتیبادی حفظ شده است. بررسی ارزیابی حسی بین بستنی حاوی IgY و نمونه شاهد نشان دهنده عدم تفاوت معنی داردر 5 پارامتر اصلی تست چند نقطه ای می باشد. بنابراین، با توجه به فعال بودن آنتیبادی IgY در آزمایشهای الایزا، امکان اتصال IgY حاضر در بستنی تخممرغی تولیدشده در این پژوهش با باکتری هلیکوباکتری پیلوری فراهم بوده و این محصول میتواند در پیشگیری از تکثیر باکتری هلیکوباکتری پیلوری مؤثر عمل کند.