مرضیه میرزاآقایی؛ امیرحسین گلی؛ میلاد فتحی
چکیده
در این تحقیق برای اولین بار، عملکرد رس سپیولیت فعالشده با اسید در شفافسازی آبسیب مورد بررسی قرار گرفت. از روش آماری سطح پاسخ جهت یافتن شرایط بهینه فرایند شفافسازی استفاده شد و میزان کدورت آبسیب بهعنوان پاسخ در نظر گرفته شد. سپس در شرایط بهینه، کارایی سپیولیت، بنتونیت و ترکیب این عوامل شفافکننده با ژلاتین و کیزلژل جهت ...
بیشتر
در این تحقیق برای اولین بار، عملکرد رس سپیولیت فعالشده با اسید در شفافسازی آبسیب مورد بررسی قرار گرفت. از روش آماری سطح پاسخ جهت یافتن شرایط بهینه فرایند شفافسازی استفاده شد و میزان کدورت آبسیب بهعنوان پاسخ در نظر گرفته شد. سپس در شرایط بهینه، کارایی سپیولیت، بنتونیت و ترکیب این عوامل شفافکننده با ژلاتین و کیزلژل جهت شفافسازی آبسیب مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که افزایش غلظت رس سپیولیت از 1/0 به 05/0 درصد وزنی/ حجمی، سبب افزایش کدورت آبسیب شد. در دو دمای 50 و 60 درجه سانتیگراد، بیشترین میزان کاهش کدورت مشاهده شد و با افزایش زمان فرایند تا 7 ساعت، میزان کدورت بهصورت منحنی درجه دوم کاهش یافت. شرایط بهینه شفافسازی، غلظت رس 05/0 درصد، دمای 50 درجهسانتیگراد و زمان 7 ساعت بدست آمد. نتایج نشان داد که دو تیمار ترکیب سپیولیت- ژلاتین-کیزلژل و بنتونیت- ژلاتین- کیزلژل فعالترین عوامل شفافکننده هستند و قادرند کدورت آبسیب را به میزان 7/99 درصد کاهش دهند. مطالعات کینتیکی نشان داد که سرعت تغییرات در کدورت، ویسکوزیته، میزان ترکیبات فنولیک کل و رنگ طی زمان شفافسازی به ترتیب از مدل های کینتیکی درجه یک، صفر، یک و صفر تبعیت میکنند.
الناز قاسم تبار؛ امیرحسین گلی؛ علی نصیرپور
چکیده
شیر و آبمیوه بهعلت ارزش تغذیهای فراوان مصرف گستردهای در میان افراد جامعه دارند. آبانار علیرغم ویژگیهای منحصربهفرد تغذیهای، قدمت مصرف دیرینهای در کشور ما دارد و محصول شیر-آبانار با خصوصیات تغذیهای بالا میتواند برای آن دسته از مصرفکنندگان که همواره مشتاق تجربهی طعم و فرمولاسیون تازه هستند، تولید شود.. نوشیدنی ...
بیشتر
شیر و آبمیوه بهعلت ارزش تغذیهای فراوان مصرف گستردهای در میان افراد جامعه دارند. آبانار علیرغم ویژگیهای منحصربهفرد تغذیهای، قدمت مصرف دیرینهای در کشور ما دارد و محصول شیر-آبانار با خصوصیات تغذیهای بالا میتواند برای آن دسته از مصرفکنندگان که همواره مشتاق تجربهی طعم و فرمولاسیون تازه هستند، تولید شود.. نوشیدنی شیر-آبانار نوعی نوشیدنی شیر اسیدی است که یکی از مشکلات مهم درتولید آن pH پایین این محصول است. در این تحقیق بهمنظور بهینهسازی فرمولاسیون نوشیدنی شیر-آبانار سه متغیر شامل میزان شیر، آبانار و پکتین انتخاب شدند. با استفاده از روش آماری سطح پاسخ (RSM) بهینهسازی فرمولاسیون و تعیین سطوح مطلوب هر متغیر انجام شد. بهمنظور بررسی اثر نگهداری محصولات، فرمولاسیون بهینه نوشیدنی شیر-آبانار بهمدت چهلودو روز در دمای یخچال انبارداری و خصوصیات فیزیکوشیمیایی آن بررسی شد. نتایج بهدستآمده نشان داد که اثر میزان شیر، میزان پکتین و اثر متقابل متغیرها بر میزان رسوب و دو فازی نوشیدنی معنیدار بوده است. از لحاظ ارزش تغذیهای تیمار حاوی 50% آبانار، 20% شیر، 30% آب، 63/0% پکتین مناسبتر بود و تولید این فرمول از نوشیدنی میتواند توصیه شود. یافتهها نشان داد که تولید نوشیدنی شیر-آبانار بدون رسوب و دو فاز شدن با استفاده از پایدارکننده پکتین امکانپذیر میباشد و انبارداری این محصول در یخچال بر روی خواص تغذیهای آن اثر منفی ندارد.
هاجر شکرچی زاده؛ امیرحسین گلی؛ هدیه دقیقی
چکیده
یکی از مراحل تهیه روغن سویای خوراکی رنگبری روغن خام با استفاده از خاک رنگبر میباشد. پس از جدا کردن خاک رنگبر از روغن با استفاده از صافی، به دلیل جذب سطحی بالای این خاک، حدود 20 تا 40 درصد روغن در آن باقی میماند که این سبب ضایعات مقدار زیادی روغن میشود. در این مطالعه به استخراج و بررسی روغن سویای باقیمانده در خاک رنگبر پرداخته شدهاست. ...
بیشتر
یکی از مراحل تهیه روغن سویای خوراکی رنگبری روغن خام با استفاده از خاک رنگبر میباشد. پس از جدا کردن خاک رنگبر از روغن با استفاده از صافی، به دلیل جذب سطحی بالای این خاک، حدود 20 تا 40 درصد روغن در آن باقی میماند که این سبب ضایعات مقدار زیادی روغن میشود. در این مطالعه به استخراج و بررسی روغن سویای باقیمانده در خاک رنگبر پرداخته شدهاست. به منظور تعیین اثر نوع گاز مصرفی در حین عبور روغن از صافی، ازجریان هوا و جریان گاز ازت برای تأمین فشار و خروج بیشتر روغن از خاک استفاده شد. روغن باقیمانده در خاکهای مورد بررسی با استفاده از روش سوکسله استخراج شد و پس از تعیین درصد روغن موجود در آنها، برخی از خصوصیات فیزیکو شیمیایی روغنهای استخراج شده بررسی شد. در نهایت نوع اسیدهای چرب روغنهای مورد بررسی با دستگاه GC تعیین گشت.