میثم محمدی؛ مهدی صیدی؛ اورنگ خادمی
چکیده
نرم شدن و پلاسیدگی سریع، تغییر رنگ، تغییرات در محتوای متابولیتهای میوه، ضایعات بالا و کاهش بازارپسندی به دلیل آلودگیهای قارچی از جمله مشکلات پس از برداشت فلفل دلمهای در انبار میباشند. امروزه برای کاستن ضایعات و حفظ کیفیت محصول علاوه بر کاهش دمای انبار، توجه به موادی مانند نوع پوشش در بستهبندی ضروری میباشد. بنابراین در راستای ...
بیشتر
نرم شدن و پلاسیدگی سریع، تغییر رنگ، تغییرات در محتوای متابولیتهای میوه، ضایعات بالا و کاهش بازارپسندی به دلیل آلودگیهای قارچی از جمله مشکلات پس از برداشت فلفل دلمهای در انبار میباشند. امروزه برای کاستن ضایعات و حفظ کیفیت محصول علاوه بر کاهش دمای انبار، توجه به موادی مانند نوع پوشش در بستهبندی ضروری میباشد. بنابراین در راستای کاهش ضایعات پس از برداشت فلفل دلمهای در پژوهش حاضر اثر پوششهای سلوفان و کیتوزان بر خواص کیفی و بیوشیمیایی فلفل دلمهای رقم"کالیفرنیا واندر" طی مدت 14 و 28 روز انبارمانی در دمای 10 درجه سانتیگراد مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد با افزایش طول دوره انبارمانی کیفیت میوهها کاهش یافت ولی تیمارها باعث جلوگیری از کاهش وزن، حفظ سفتی، مواد جامد محلول، اسید قابل تیتراسیون، نسبت قند به اسید، اسید آسکوربیک، ظرفیت آنتیاکسیدانی، فنل کل و فعالیت آنزیمهای کاتالاز و پراکسیداز نسبت به شاهد شدند. همچنین در بیشتر موارد بین تیمارها اختلاف معنیداری مشاهده نگردید، ولی میوهها در تیمار سلوفان دارای آلودگی قارچی بیشتر (27/6 درصد) و میزان بازارپسندی (88/3 درصد)، محتوای کاتالاز (U.g-1 81/21) و پراکسیداز (U.g-1 167/0) کمتری نسبت به سایر تیمارها بودند هرچند در مقایسه با شاهد فاقد اختلاف معنیداری بودند. بهطور کلی در بیشتر موارد استفاده توأم سلوفان و کیتوزان بهتر از سایر تیمارها خواص کیفی و بیوشیمیایی فلفل دلمهای را حفظ نمود. لذا استفاده از این تیمار در فرایند پس از برداشت فلفل دلمهای توصیه میگردد.