محسن آزادبخت؛ محمد واحدی ترشیزی؛ محمدجواد محمودی
چکیده
در این مقاله به بررسی اثر نیروی بارگذاری و دوره انبارداری بر میزان محتویات درونی گلابی پرداخته شده است. در این آزمایش گلابیها تحت بارگذاری شبه استاتیکی (لبه نازک-لبه پهن) و دورههای انبارداری مختلف (5، 10 و 15 روز) قرار گرفته است. پس از هر دوره انبارداری میزان محتوای فنول کل میوه، آنتیاکسیدان و ویتامین C میوه مورد بررسی قرار گرفت. در ...
بیشتر
در این مقاله به بررسی اثر نیروی بارگذاری و دوره انبارداری بر میزان محتویات درونی گلابی پرداخته شده است. در این آزمایش گلابیها تحت بارگذاری شبه استاتیکی (لبه نازک-لبه پهن) و دورههای انبارداری مختلف (5، 10 و 15 روز) قرار گرفته است. پس از هر دوره انبارداری میزان محتوای فنول کل میوه، آنتیاکسیدان و ویتامین C میوه مورد بررسی قرار گرفت. در این پژوهش شبکه عصبی مصنوعی پرسپترون چندلایه (MLP) با یک لایه پنهان و دو نوع تابع فعالسازی (Hyperbolic tangent - sigmoid) و تعداد 5، 10 نرون در هر لایه برای نیروی بارگذاری و دوره انبارداری جهت پیشگویی میزان میزان محتوای فنول کل میوه ، آنتیاکسیدان و ویتامین C انتخاب گردید. با توجه به نتایج بهدست آمده بیشترین مقدار R2 برای بارگذاری لبه نازک و پهن در شبکهای که دارای 10 نرون در لایه پنهان و تابع فعالسازی sigmoidبرای محتوای فنول کل (=0.9865 - =0.9539) ، انتیاکسیدان (=0.9649 - =0.9839) و ویتامینC ( =0. 9758) بوده است و برای ویتامین C ( =0.9865) بارگذاری لبه پهن بیشترین مقدار R2 در شبکه با 5 نرون در لایه پنهان و تابع فعالسازی Hyperbolic tangent بوده است. با توجه به نتایج بهدست آمده شبکه عصبی با این دو نوع تابع فعالسازی توانایی مناسبی در همپوشانی و پیشبینی دادههای شبیهسازی شده با دادههای واقعی را داشته است .
محسن آزادبخت؛ محمدجواد محمودی؛ محمد واحدی ترشیزی
چکیده
ارزیابی کیفیت میوهها و سبزیجات با استفاده از روشهای غیرمخربی نظیر سیتی اسکن از جمله پرکاربردترین روشهای ارزیابی میباشد. لذا در این پژوهش، مقدار کوفتگی گلابی در اثر بارگذاری دینامیکی و ارتباط آن با حجم و وزن گلابی طی دوره انبارمانی با استفاده از روش غیرمخرب سیتی اسکن مورد بررسی قرار گرفت. قبل از بارگذاری تعداد 50 گلابی ...
بیشتر
ارزیابی کیفیت میوهها و سبزیجات با استفاده از روشهای غیرمخربی نظیر سیتی اسکن از جمله پرکاربردترین روشهای ارزیابی میباشد. لذا در این پژوهش، مقدار کوفتگی گلابی در اثر بارگذاری دینامیکی و ارتباط آن با حجم و وزن گلابی طی دوره انبارمانی با استفاده از روش غیرمخرب سیتی اسکن مورد بررسی قرار گرفت. قبل از بارگذاری تعداد 50 گلابی با استفاده از سیتیاسکن بررسی شده و تعداد 27 گلابی با درصد پوسیدگی صفر انتخاب شدند. تحت بارگذاری دینامیکی با استفاده از یک آونگ با سه وزنه 300، 350 و 400 گرمی قرار داده شد و بهمنظور بررسی حجم کل و حجم پوسیدگی نمونهها، در دورههای انبارمانی 5، 10 و 15 روز، تصویرگیری با استفاده از سیتی اسکن نیز انجام شد. نتایج حاکی از آن بود که با افزایش حجم گلابی، درصد پوسیدگی کاهش پیدا کرد و برخلاف آن با افزایش وزن گلابی، مقدار درصد پوسیدگی نیز افزایش یافت. همچنین بین درصد کاهش حجم و وزن با درصد پوسیدگی یک رابطه مستقیم وجود داشت بدین صورت که با افزایش درصد کاهش حجم و وزن درصد پوسیدگی افزایش پیدا کرد. بنابراین میتوان نتیجه گرفت هرچه تغییرات حجم و وزن قبل و بعد از ضربه کمتر باشد میوه سالمتر بوده و درصد پوسیدگی کمتر خواهد بود.