بررسی اثر فرایند فراصوت دمایی بر خصوصیات کیفی عصاره زرشک بی‌دانه (Berberis vulgaris)

محمد فرهادی چیتگر؛ مهران اعلمی؛ الناز میلانی؛ یحیی مقصودلو

دوره 13، شماره 4 ، مهر و آبان 1396، ، صفحه 627-636

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v1395i0.51912

چکیده
  زرشک بی‌دانه (B. vulgaris) یکی از محصولات تجاری مهم کشور محسوب می‌شود که به شکل‌های مختلف به‌ویژه عصاره مورد فرآوری و مصرف قرار می‌گیرد. در این مطالعه اثر فرایند فراصوت دمایی به‌عنوان یکی از تکنولوژی‌های نوظهور در دو شدت 32/18 و 62/27 وات بر سانتی‌مترمربع در دمای 45 درجه سانتی‌گراد و به‌مدت 5 و10 دقیقه بر خصوصیات کیفی عصاره زرشک بی‌دانه مورد ...  بیشتر

ریزپوشانی رنگدانه آنتوسیانینی زرشک با استفاده از خشک‌کن انجمادی

حسن میرحجتی؛ پروین شرایعی؛ ریحانه احمدزاده قویدل

دوره 13، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1396، ، صفحه 14-27

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v1396i3.58661

چکیده
  در این پژوهش، عصارة الکلی اسیدی حاصل از زرشک که حاوی مقدار نسبتاً بالایی آنتوسیانین بود (45/1±26/376 برحسب سیانیدین-3-گلیکوزید بر وزن خشک) با استفاده از دیواره‌­های مالتودکسترین، پل­وینیل­پیرولیدون و مخلوط مالتو دکسترین و آلژینات­‌کلسیم و با روش خشک­‌کردن انجمادی ریزپوشانی شدند. خصوصیات ریزکپسول­‌های حاصل نظیر راندمان ...  بیشتر

ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی عصاره‌های مختلف اولئوگم رزین کندر (Boswellia serrata)

عادله محمدی؛ سعیده عربشاهی دلویی؛ کیریاکی زینویادو؛ چاریس گالاناکیس

دوره 13، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1396، ، صفحه 28-38

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v1396i3.61520

چکیده
  ترکیبات فنولی کل و خصوصیات آنتی‌اکسیدانی عصاره متانولی، اتانولی، استونی و آبی اولئوگم رزین کندر توسط روش‌­های مختلف مهار رادیکال­‌های آزاد DPPH، قدرت احیاءکنندگی، ظرفیت آنتی‌­اکسیدانی کل و آزمون رنسیمت موردارزیابی قرار گرفت. عصاره­‌های مختلف فعالیت آنتی‌­اکسیدانی متفاوتی را بروز دادند. عصاره متانولی حاوی بیشترین ترکیبات ...  بیشتر

مقایسه برخی ازخصوصیات فیزیکی و شیمیایی سه ژنوتیپ زرشک دانه‌دار بومی استان سمنان

محمد فرهادی چیتگر؛ مهدی وریدی؛ محمد جواد وریدی؛ احمد بالندری

دوره 12، شماره 2 ، خرداد و تیر 1395، ، صفحه 250-260

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v1395i2.33377

چکیده
  کسب اطلاعات در مورد گیاهان بومی به‌عنوان منابع غذایی عملگر (فراسودمند) رو به افزایش است. یکی از این گیاهان، گونه‌های وحشی زرشک (Berberis. spp.) می‌باشد که بررسی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی آن‌ها می‌تواند زمینه کاربردشان را در صنایع غذایی و دارویی فراهم کند. لذا در این پژوهش به‌منظور معرفی بیشتر این گیاه ارزشمند بومی، سه ژنوتیپ موجود در باغ ...  بیشتر

بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی شیر میوه ی آلبالو-زرشک بر مبنای شیر سویا

اشرف نظریان؛ سید علی مرتضوی؛ مجید عرب عامری؛ مرضیه بلندی؛ محمد مهدی کریم خانی

دوره 8، شماره 1 ، فروردین 1391

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v8i1.14351

چکیده
  امروزه در دنیا رشد و پیشرفت قابل توجهی در تولید ومعرفی نوشیدنیهای گیاهی جدید که غنی از آنتی اکسیدانها و ترکیبات فنولیک هستند انجام شده است به طوریکه شواهد اپیدمیولو‍ژیکی نشان داده است که مصرف مناسب غذا ها ویا نوشیدنیهای غنی از ترکیبات فنولیک و آنتی اکسیدانها، میزان ابتلا به بسیاری از بیماریها ازجمله بیماریهای قلبی – عروقی را کاهش ...  بیشتر