شیمی مواد غذایی
اندازه‌گیری و مقایسه مقادیر نیترات، نیتریت و عناصر سنگین در برنج برداشت اول و برداشت مجدد

زینب سلطان تویه؛ شیوا دهقان آبکنار؛ نازنین خاکی پور

دوره 19، شماره 4 ، مهر و آبان 1402، ، صفحه 501-510

https://doi.org/10.22067/ifstrj.2023.75970.1160

چکیده
  فلزات سمی محیط ‌زیست را آلوده کرده و از طریق زنجیره‌های غذایی اثرات نامطلوبی بر سلامتی انسان باقی می­گذارند. امروزه مواد­غذایی دارای مقادیر بیشتری نیترات و نیتریت هستند. در این تحقیق از سه مزرعه انتخابی در دو زمان کشت اول و دوم 18 نمونه برنج تهیه شده و میزان نیتریت، نیترات و فلزات سنگین سرب، کادمیوم، آرسنیک و جیوه مورد ارزیابی ...  بیشتر

فناوری مواد غذایی
بررسی اثر ترکیبی پودر کاهو(sativa Lactuca) و رازیانه(Foeniculum vulgare) به‌عنوان منبع طبیعی نیترت بر ویژگی‌های سوسیس بسته‌بندی‌شده تحت‌خلأ

زهرا یوسفی مجیر؛ علیرضا رحمن؛ مریم اوتادی

دوره 17، شماره 5 ، آذر و دی 1400، ، صفحه 889-903

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v18i1.86477

چکیده
  با توجه به مخاطرات مصرف نگهدارنده‌های سنتزی مثل نیتریت و املاح آن در فرآروده‌های گوشتی تلاش‌هایی برای کاهش این ماده در این محصولات انجام شده است. ازاین‌رو، پژوهش حاضر با هدف بررسی جایگزینی بخشی از نیتریت در فرمولاسیون سوسیس 55 درصد بر اساس فرمول متداول یک واحد تولیدی انجام شد. برای این منظور، نمونه‌ها با ppm 120 نیتریت و ترکیبی از پودر ...  بیشتر

بررسی کاربرد رنگ های طبیعی کوچنیل و پاپریکا به منظور ایجاد رنگ در سوسیس فرانکفورتر کم نیتریت و بدون نیتریت

سارا حسین پور؛ محمد هادی اسکندری؛ غلامرضا مصباحی؛ شهرام شکرفروش؛ عسگر فرحناکی

دوره 9، شماره 3 ، مهر 1392

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v9i3.29647

چکیده
  نیتریت ماده ای است که نقش پدید آوردن و بهبود دادن بسیاری از ویژگی های محصولات گوشتی عمل آوری شده را به‌عهده دارد. برای مثال بهبود رنگ و طعم و جلوگیری از رشد و تولید سم توسط باکتری کلستریدیوم بوتولینیوم. با وجود داشتن این خصوصیات مطلوب، نیتریت در ایجاد ماده سرطانزای نیتروز آمین نقش دارد. این پژوهش، با ایجاد تحول در سیستم عمل آوری گوشت، ...  بیشتر