احسان قجرجزی؛ محسن آزادبخت؛ فرشید قادری فر
چکیده
در تحقیق حاضر،خواص حرارتی غلاف کلزا شامل ضریب رسانندگی حرارتی، گرمای ویژه و ضریب انتشار حرارتی و میزان تلفات کلزا شامل تلفات طبیعی، تلفات پلاتفرم، تلفات کل کمباین و غلاف کوبیدهنشده در سه سطح رقم مرسوم کلزای کشتشده در شمال ایران (هایولا 50، هایولا 401 و هایولا 420) و در سه زمان قبل از برداشت، حین برداشت و پس از برداشت اندازهگیری شدند. ...
بیشتر
در تحقیق حاضر،خواص حرارتی غلاف کلزا شامل ضریب رسانندگی حرارتی، گرمای ویژه و ضریب انتشار حرارتی و میزان تلفات کلزا شامل تلفات طبیعی، تلفات پلاتفرم، تلفات کل کمباین و غلاف کوبیدهنشده در سه سطح رقم مرسوم کلزای کشتشده در شمال ایران (هایولا 50، هایولا 401 و هایولا 420) و در سه زمان قبل از برداشت، حین برداشت و پس از برداشت اندازهگیری شدند. سپس ارتباط بین خواص حرارتی غلاف کلزا با میزان تلفات هنگام برداشت کلزا بررسی شد. ضریب رسانندگی با روش منبع حرارت خطی، گرمای ویژه از روش مخلوط و ضریب انتشار از طریق فرمول محاسبه شدند. برای اندازهگیری مقدار تلفات دانه از جاروبرقی صحرایی ساختهشده استفاده گردید. نتایج نشان داد که تغییرات، رقم و زمان نمونهبرداری بر ضریب رسانندگی حرارتی و گرمای ویژه در سطح احتمال یک درصد معنیدار بوده است و نیز اثر متقابل رقم و زمان بر ضریبرسانندگی در سطح یک درصد و بر گرمای ویژه و ضریب انتشار حرارتی در سطح 5 درصد مؤثر بوده است. همچنین اثرات رقم و زمان برداشت بر تلفات طبیعی، تلفات کل کمباین و غلاف کوبیدهنشده در سطح یک درصد مؤثر بود. همچنین مشاهده شد بین ضریب رسانندگی حرارتی و تلفات پلتفرم در سطح 5 درصد و باغلاف کوبیدهنشده در سطح یک درصد ارتباط معنیدار بود و همچنین غلاف کوبیدهنشده با گرمای ویژه و ضریب انتشار حرارتی در سطح یک درصد ارتباط معنیدار داشت.
فاطمه حیدری دلفارد؛ مسعود تقی زاده؛ سید محمد علی رضوی
چکیده
تعیین خواص حرارتی-فیزیکی عصاره مالت جهت تخمین سرعت انتقال حرارت، تولید، حملونقل و نگهداری همچنین ارزیابی و مدلسازی فرایندهایی از قبیل خشک کردن و تغلیظ ضروری است. در این پژوهش خواص حرارتی–فیزیکی عصاره مالت شامل گرمای ویژه، ضریب هدایت حرارتی، ضریب انتشار حرارتی و جرم حجمی در سه سطح ماده جامد محلول 60،70 و 80 درصد و در محدوده دمایی ...
بیشتر
تعیین خواص حرارتی-فیزیکی عصاره مالت جهت تخمین سرعت انتقال حرارت، تولید، حملونقل و نگهداری همچنین ارزیابی و مدلسازی فرایندهایی از قبیل خشک کردن و تغلیظ ضروری است. در این پژوهش خواص حرارتی–فیزیکی عصاره مالت شامل گرمای ویژه، ضریب هدایت حرارتی، ضریب انتشار حرارتی و جرم حجمی در سه سطح ماده جامد محلول 60،70 و 80 درصد و در محدوده دمایی 25 تا 90 درجه سانتی گراد بررسی و تعیین گردید. نتایج حاصل از تحلیل دادهها نشان داد که هم درصد ماده جامد و هم دما بر خواص حرارتی–فیزیکی عصاره مالت تأثیر معنیداری دارند. با افزایش درصد ماده جامد گرمای ویژه، ضریب هدایت حرارتی و ضریب انتشار حرارتی کاهش یافته ولی جرم حجمی افزایش مییابد. همچنین با افزایش دما گرمای ویژه، ضریب هدایت حرارتی و ضریب انتشار حرارتی افزایش یافته ولی دانسیته کاهش مییابد. از سوی دیگر با تجزیه و تحلیل رگرسیون چندگانه، مدلهای پیشبینیکننده خواص حرارتی–فیزیکی عصاره مالت بر مبنای متغیرهای کاری تعیین گردید.