با همکاری انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
فناوری مواد غذایی
تأثیر پوشش کیتوزان با درجات مختلف استیل‌زدایی در ماندگاری قارچ دکمه‌ای خوراکی (Agaricus bisporus)

هدی قربانزاده؛ جعفر محمدزاده میلانی؛ علی معتمدزادگان

دوره 21، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1404، ، صفحه 13-27

https://doi.org/10.22067/ifstrj.2023.85321.1293

چکیده
  یکی از مؤثرترین روش­ها برای افزایش طول مدت نگهداری قارچ خوراکی دکمه‌­ای، استفاده از پوشش­های خوراکی است. در این مطالعه، تأثیر کیتوزان به­عنوان یکی از پوشش­های خوراکی، با درصدهای استیل‌زدایی متفاوت (70 تا 100 درصد) با سه غلظت‌های مختلف مورد بررسی قرار گرفت. تأثیرات پوشش کیتوزانی بر روی افت وزنی، رنگ قارچ و اندیس قهوه­ای شدن، ...  بیشتر

تأثیر پوشش خوراکی حاوی کربوکسی‌متیل‌سلولز و متابی‌سولفیت‌ سدیم بر ماندگاری قارچ دکمه‌ای

مهیار راد؛ حامد غفوری؛ زهره غلامی

دوره 16، شماره 5 ، آذر و دی 1399، ، صفحه 581-605

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v16i5.83614

چکیده
  قارچ‌های خوراکی از فسادپذیرترین محصولات هستند و بلافاصله بعد از برداشت شروع به از دست دادن کیفیت می‌کنند که ماندگاری کوتاه این محصولات منجر به ایجاد مشکلاتی در هنگام پخش و بازاریابی این محصول به‌صورت تازه می‌شود. پوشش‌های خوراکی وسیله‌ای مناسب برای طولانی کردن عمر مفید مواد غذایی و افزایش کیفیت آنها بدون ایجاد آلودگی محیط زیست ...  بیشتر