با همکاری انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
فناوری مواد غذایی
ررسی ترکیبات و خواص کیفی عصاره Paeonia officinalis استخراج شده به روش غوطه‌وری با اعمال امواج ماوراء‌صوت و مایکروویو: ارزیابی بالقوه عصاره به‌عنوان یک نگهدارنده در دسر پاناکوتا

فرناز فلاحپور سیچانی؛ هاجر عباسی

دوره 20، شماره 6 ، بهمن و اسفند 1403، ، صفحه 119-136

https://doi.org/10.22067/ifstrj.2024.89000.1350

چکیده
  نگهدارنده‌ها موادی هستند که می‌توانند از تخمیر، اسیدی شدن و سایر فرآیندهایی که موجب فساد غذا می‌شوند، جلوگیری یا آن‌ها را متوقف کنند. این پژوهش با هدف استخراج عصاره ریشه گیاهPaeonia officinalis  با کمک اعمال روش امواج فراصوت (40 کیلوهرتز، 40 درجه سانتی‌گراد به‌مدت 45 دقیقه) و مایکروویو (400 وات، 40 درجه سانتی‌گراد، 5 دقیقه) در روش غوطه‌وریی ...  بیشتر

اثر برخی از نمک‌ها در افزایش زمان نگهداری انگور سرخ فخری شاهرود در سردخانه

سیدحمیدرضا ضیاءالحق

دوره 16، شماره 6 ، بهمن و اسفند 1399، ، صفحه 101-110

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v16i6.84456

چکیده
  به‌منظور افزایش زمان ماندگاری انگور سرخ فخری و جلوگیری از کپک‌زدگی آن در سردخانه، خوشه‌های انگور در محلول‌‌های نگهدارنده غوطه‌ور شدند. برای این منظور محلول‌های متابی‌سولفیت سدیم،‌ کلرید کلسیم، استات سدیم و کربنات سدیم با غلظت‌های مختلف 5/0،‌ 1 و 2 درصد تهیه شد و انگور‌ها پس از قرار گرفتن در سبدهای مناسب‏، در شرایط دمای حدود ...  بیشتر