حامد حسینی؛ محمد قربانی؛ علیرضا صادقی ماهونک؛ یحیی مقصودلو
چکیده
آزمون تسریعشده عمر ماند گاری با استفاده از دماهای بالا (62، 72 و C° 82) جهت تخمین پیشرفت اکسایش گردو طی نگهداری بلندمدت انجام شد. بهمنظور ارزیابی فرآیند اکسایش، شاخصهای شیمیایی شامل اعداد دی و تری ان مزدوج و عدد اسید تیوباربیتوریک اندازهگیری شدند. تغییرات از یک سینتیک مرتبه اول پیروی نمودند. علاوهبراین، گردوهای کامل و مغزهای ...
بیشتر
آزمون تسریعشده عمر ماند گاری با استفاده از دماهای بالا (62، 72 و C° 82) جهت تخمین پیشرفت اکسایش گردو طی نگهداری بلندمدت انجام شد. بهمنظور ارزیابی فرآیند اکسایش، شاخصهای شیمیایی شامل اعداد دی و تری ان مزدوج و عدد اسید تیوباربیتوریک اندازهگیری شدند. تغییرات از یک سینتیک مرتبه اول پیروی نمودند. علاوهبراین، گردوهای کامل و مغزهای گردو بهمنظور تأیید نتایج آزمون تسریعیافته بهمدت یک سال در شرایط عادی (C° 20- 30، رطوبت نسبی 35- 45%) نگهداری شدند. حداکثر انرژی لازم (KJmol-1K-1 24/62- 67/75) برای تشکیل محصولات اولیه اکسایش و حداقل انرژی موردنیاز (KJmol-1K-1 65/35) برای تولید محصولات ثانویه اکسایش محاسبه شد. تشکیل محصولات اکسایش در مغزهای گردو با 1/2- 44/1=10Q بهعنوان یک واکنش وابسته به دما شناخته شد. درنهایت، اعداد دی و تری ان مزدوج توانستند با میانگین خطای تقریبی 9/12% تخمین مناسبی از پایداری اکسایشی نمونههای نگهداریشده در شرایط عادی فراهم نمایند.