سودابه عین افشار؛ پروین شرایعی؛ مژگان شورمیج؛ راضیه نیازمند
چکیده
گیاه زعفران از مهمترین اقلام صادرات غیرنفتی ایران است. نگهداری گل زعفران در شرایط نامناسب، موجب افزایش آلودگی میکروبی و کاهش کیفیت زعفران میگردد. این تحقیق با هدف افزایش زمان ماندگاری گل زعفران در بستهبندی تحت اتمسفر اصلاحشده و بهمنظور ایجاد زمینهای جدید در صادرات گل زعفران بهصورت شاخه بریده انجام شد. به این منظور، گلهای ...
بیشتر
گیاه زعفران از مهمترین اقلام صادرات غیرنفتی ایران است. نگهداری گل زعفران در شرایط نامناسب، موجب افزایش آلودگی میکروبی و کاهش کیفیت زعفران میگردد. این تحقیق با هدف افزایش زمان ماندگاری گل زعفران در بستهبندی تحت اتمسفر اصلاحشده و بهمنظور ایجاد زمینهای جدید در صادرات گل زعفران بهصورت شاخه بریده انجام شد. به این منظور، گلهای زعفران در بستههایی از جنس پلیاتیلن-پلیآمید با ترکیبهای گاز متشکل از دیاکسید کربن: اکسیژن: نیتروژن در سه ترکیب 30:5:65، 50:5:45 و 70:5:25 بستهبندی شدند. انواع بستهبندیشده و نمونههای شاهد (بدون بستهبندی با اتمسفر تغییریافته) در دمای 0 درجه سانتیگراد بهمدت 15 روز نگهداری شدند. هر سه روز یک بار غلظت گازهای اکسیژن و دیاکسید کربن درون بستهها، میزان راندمان استحصال زعفران، خواص فیزیکی (درصد افت وزنی و درصد پژمردگی گلها، طول و قطر کلاله)، خواص شیمیایی (درصد رطوبت، مقدار کروسین، سافرنال و پیکروکروسین کلالههای خشکشده) اندازهگیری شد. همچنین آزمونهای میکروبی وجود اشرشیا کلی و شمارش کپک و مخمر نیز انجام گردید. نتایج نشان داد بستهبندی گلها تحت اتمسفر تغییریافته بهمدت 15 روز خواص کیفی و فیزیکی گلها را حفظ نمود، درحالیکه خواص کیفی و فیزیکی نمونههای شاهد پس از 9 روز بهشدت کاهش پیدا کرد. گلهای بستهبندیشده با ترکیب گاز 50:5:45 در دمای صفر درجه سانتیگراد نتایج بهتری را از لحاظ راندمان استحصال زعفران، خواص فیزیکی و خواص شیمیایی نسبت به سایر تیمارها نشان دادند. وجود اشرشیا کلی در هیچیک از نمونهها مشاهده نشد. شمارش کپک و مخمر نیز نشان داد اکثر تیمارها با استاندارد ملی ایران (cfu/gr103) مطابقت داشت.
راضیه نیازمند؛ نصیبه عرب پوریانی؛ امین دعایی؛ اعظم نیازمند؛ محبوبه سرابی جماب
چکیده
فرآورده های پروبیوتیک اثرات زیادی از لحاظ تأمین سلامت مصرف کنندگان دارند که می توان به کاهش خطر حملات قلبی و بهبود فلور میکروبی دستگاه گوارش اشاره کرد. در این تحقیق اثر ماست (500 گرم در هر روز به مدت سه هفته) غنی شده با لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس یا بیفیدوباکتریوم بیفیدوم بر میزان کلسترول، لیپوپروتئین با دانسیته پایین (LDL) و لیپوپروتئین ...
بیشتر
فرآورده های پروبیوتیک اثرات زیادی از لحاظ تأمین سلامت مصرف کنندگان دارند که می توان به کاهش خطر حملات قلبی و بهبود فلور میکروبی دستگاه گوارش اشاره کرد. در این تحقیق اثر ماست (500 گرم در هر روز به مدت سه هفته) غنی شده با لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس یا بیفیدوباکتریوم بیفیدوم بر میزان کلسترول، لیپوپروتئین با دانسیته پایین (LDL) و لیپوپروتئین با دانسیته بالا (HDL) و فلور میکروبی روده در 24 داوطلب سالم بررسی گردید. براساس نتایج تجزیه آماری میزان کلسترول و HDL پس از مصرف ماست پروبیوتیک در مقایسه با حالت کنترل کاهش قابل توجهی نشان داد(05/0>P) درحالی که تغییرات معنی داری در میزان LDL مشاهده نشد. نتایج مربوط به شمارش میکروبی نیز حاکی از آن بود که تعداد کلی فرم های مدفوعی نسبت به حالت کنترل تفاوت محسوسی ندارند اما تعداد بیفیدوباکتریوم بیفیدوم و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس افزایش قابل توجهی نشان داد(05/0>P). واژه های کلیدی : ماست پروبیوتیک، کلسترول، لیپوپروتئین با دانسیته پایین، لیپوپروتئین با دانسیته بالا و فلور میکروبی روده