خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خامه‌زده شده حاوی پودر شیرین بیان

زهرا حسین پور؛ حجت کاراژیان

دوره 15، شماره 4 ، مهر و آبان 1398، ، صفحه 419-431

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v15i4.75272

چکیده
  خامه قنادی از پرمصرف‌ترین فرآورده‎های لبنی در صنایع غذایی است که در شیرینی‌های خامه‎ای، دسرها و کیک‎ها استفاده می‎شود و در اثر هوادهی و زدن خامه معمولی ایجاد می‎شود. این محصول به سبب عطر و طعم خاص آن دارای مطلوبیت بالایی است. یک خامه قنادی با کیفیت مناسب باید یک کف خوب با حجم بالا ایجاد کند. شیرین بیان یکی از قدیمی‎ترین گیاهان ...  بیشتر

بررسی اثر جایگزینی سفیده تخم‌مرغ با شیرین بیان بر برخی خصوصیات فیزیکوشیمیایی موس

هانیه عارفی؛ حجت کاراژیان

دوره 15، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1398، ، صفحه 121-131

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v0i0.71515

چکیده
  موس نوعی دسر هوا داده شده با ساختار کفی پایدار می‌باشد که مواد اصلی آن از به هم زدن سفیده تخم‌مرغ، خامه، کره، شکر، کاکائو تشکیل می‌شود. سفیده تخم‌مرغ اصلی‌ترین ماده مورد استفاده در تهیه موس است و به دلیل این‌ که خاصیت کف‌کنندگی و هوادهی بسیار بالایی دارد، هدف یافتن جایگزین مناسب برای سفیده تخم‌مرغ به عنوان کف‌کنندگی و هوادهی ...  بیشتر

خصوصیات رئولوژیکی عصاره شیرین‌بیان

حجت کاراژیان؛ احسان حسینی بای؛ حبیب الله میرزایی

دوره 12، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1395، ، صفحه 193-200

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v1395i1.37539

چکیده
  شیرین‌بیان یکی از مهم‌ترین گیاهان دارویی و صنعتی است که در بسیاری از صنایع کاربرد دارد. ریشه شیرین‌بیان ترکیبات متنوعی دارد. عصاره آبی ریشه شیرین‌بیان به‌دلیل خواص فیزیکی عملکردی‌ا‌ش کاربردهای متنوعی در داروسازی و صنایع ‌غذایی پیدا کرده است. رفتار رئولوژیکی عصاره شیرین‌بیان و مطالعه اثر درجه حرارت و مواد جامد محلول بر ویسکوزیته ...  بیشتر

بررسی تأثیر عصاره چوبک به‌عنوان جایگزین سفیده تخم‌مرغ بر کیفیت کیک اسفنجی

حجت کاراژیان؛ وحید کیهانی

دوره 11، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1394، ، صفحه 63-76

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v11i1.43951

چکیده
  عصاره چوبک به‌دلیل محتوا ساپونینی بالا ضمن اینکه از خواص دارویی زیادی برخوردار است، یک عامل تشکیل‌دهنده کف پایدار بی‌نظیر نیز محسوب می‌شود. هدف این مطالعه بهره‌مندی از این مزایای عصاره چوبک در تولید کیک اسفنجی است. بدین منظور 25، 50 و 75 درصد وزنی سفیده تخم‌مرغ مصرفی در فرمولاسیون کیک اسفنجی با این عصاره جایگزین و اثرات این جایگزینی ...  بیشتر

طبیعت پلی الکترولیتی صمغ دانه شاهی

حجت کاراژیان

دوره 6، شماره 1 ، فروردین 1389

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v6i1.4027

چکیده
  دانه شاهی بعنوان یک منبع جدید هیدروکلوئیدی انتخاب شد و برخی از پارامترهای فیزیکوشیمیایی بنیادی آن نظیر ویسکوزیته ذاتی و گروه های عملگراندازه گیری شد. طیف FT-IR پلیمر صمغ دانه شاهی نشان داد که پلیمر متشکل از کربوهیدرات با گروه‌های عملگر کربوکسیل و هیدروکسیل است. ویسکوزیته ذاتی در آب دیونیزه ml/mg 33/1 (میلی لیتر بر میلی گرم) به دست آمد. هیدروکلوئید ...  بیشتر